A Duna Televízió NYÁR 21 legutóbbi adásában Heincz Gábor, Biga vendégeskedett, aki közreműködője a Zenevonat nevű különleges formációnak, amelynek repertoárját a Locomotiv GT halhatatlan slágerei alkotják fantasztikus zenészek tolmácsolásában. A zenész a műsorban elárulta, a fél évszázada alakult zenekar előtt nem mindennapi bulival tisztelegnek majd.

Augusztus 17-én, a VeszprémFestbe fut be a Zenevonat: a História Kertben az 50 éves LGT zenekar életművéből játszik a formáció. Az LGT egykori tagjai, Karácsony János James és Solti János mellett Veres Mónika, Nika és Heincz Gábor Biga keltik újra életre a Loksi legendás dalait.

A grandiózus koncertre vendégeket is várnak a színpadra: Falusi Mariann, Mező Misi, Vitáris Iván és Roy erősítik majd a keménymagot. A 120 perces koncertprogramban a jól ismert LGT dalokon túl felcsendülnek Katona Klári, Kovács Kati vagy éppen Révész Sándor előadásában ismertté vált slágerek is – mesélte Henicz Gábor, Biga a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorában.

Idén 50 éves az LGT és 70 éves Karácsony James. Úgy készülünk, hogy egy óriási ünnep és köszönetnyilvánítás lesz, a zenének és az LGT-nek. Hatalmas az életmű, ezért nem volt könnyű dolgunk, hogy egy kétórás koncertbe mindent belesűrítsünk. A vendégművészeink bekapcsolódásával ráadásul új produkciók is születtek, amelyeket végre élő közönség előtt is bemutathatunk" – lelkendezett Biga, aki hozzátette, hogy nemcsak LGT dalok, hanem a zenekar tagjaihoz kapcsolódó más szerzemények is felcsendülnek majd a Zenevonat VeszprémFestes koncertjén. A további részletek a NYÁR 21 idézett adásából ismerhetők meg.