Egy lesötétített üvegű autóval, a hátsó bejáraton csempészték be Lagzi Lajcsit a kihallgatására, ahol a zsarolójáról faggatták a hatóságok. A zenésznek egy vállalkozó azt állította, 200 millió forintért elintézi, hogy ne kapjanak börtönbüntetést.

Blikk cikkében felidézi, hogy Galambos Lajost nyár elején kereste meg egy férfi, aki Polt Péter legfőbb ügyészre és Pintér Sándor belügyminiszterre hivatkozva azt állította, hogy 200 millió forint ellenében elintézi, a víz-, gáz- és áramlopással vádolt zenész és felesége ne kapjanak börtönbüntetést.

Lagzi LajcsiFotó: Csudai Sándor - Origo

Lagzi Lajcsi a lapnak azt mondta, hogy vívódott magában, elmondja-e valakinek a történteket. 

– Az első találkozó után abban maradtunk, majd én keresem őket, de tudtam, semmilyen együttműködést nem akarok, hiszen egyrészt nem követtem el azt a bűncselekményt, amivel vádolnak, másrészt éreztem, hogy valami svindli van az egészben – mondta a zenész.

Még az őrt is elküldték a folyosóról

A férfi ezután egy találkozót kért tőle, mert mint állította, fontos bírósági irat került a birtokába. Bár Galamabos Lajos tudta, hogy a vállalkozónak semmilyen információja nem lehet az ügyben eljáró bírótól, azért belement a találkozóba. 

– Amikor találkoztunk, előadta, hogy nagy bajban vagyok, mert példát akarnak statuálni velem, és ha jót akarok magamnak, azonnal adjak neki 100 millió forintot, ő hoz egy ügyvédet, aki intéz mindent – mondta a zenész a Blikknek. Miután a zenész nemet mondott a gyanús ajánlatra a férfi megfenyegette, majd távozott. Lagzi Lajcsi ezután megijedt és egy ügyvédhez fordult, aki megszervezett egy találkozott a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két munkatársával, akik felvették a vallomását és arra kérték, hogy működjön velük együtt.

– Mivel titokban kellett tartani, hogy felvettem velük a kapcsolatot, nem a saját autómmal mentem, lesötétített ablakú kocsival vittek be a hátsó bejáraton s még az őrt is elküldték a folyosóról, ne lássa, ki megy be – idézte fel a filmbe illő történetet a zenész, akit bevallása szerint órákon keresztül hallgattak ki az ügyészségen.