Hamarosan zárul a jelentkezés a közmédia és az NKE sportújságírói képzésére

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója
Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója
Vágólapra másolva!
Augusztus 18-ig várják még a hallgatói pályázatokat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és az MTVA szakirányú továbbképzésére. Hogy miért érdemes jelentkezni a gyakorlat-orientált szakképzésre, amelynek egyik specializációja a sportújságírás, arról Bartóki-Gönczy Balázs, az NKE Közszolgálati média-újságíró és szerkesztő képzés szakfelelőse, valamint Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója beszéltek a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorában.
Vágólapra másolva!

A pályaválasztás sokak számára nem egyértelmű döntés, akadnak, akik csak kerülő utakkal érkeznek meg a valódi hivatásukhoz. Most közülük néhányan lehetőséget kapnak arra, hogy valóra válthassák eredeti álmukat, amennyiben az újságírói vagy műsorkészítési pálya vonzotta őket korábban. A képzés - az újságírói és szerkesztői ismeretek megismerése mellett - a sport iránt érdeklődőknek is kedvez a 2021/22-es tanévben: idén az NKE és az MTVA együttműködésében zajló szakirányú továbbképzés kiemelt témája a sportszerkesztői képzés lesz. A program részleteiről Bartóki-Gönczy Balázs, az NKE Közszolgálati média-újságíró és szerkesztő képzés szakfelelőse, valamint Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója beszéltek a Duna Televízió NYÁR 21 című műsorában.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Egy évvel ezelőtt indítottuk útjára ezt a szakirányú továbbképzést a média iránt érdeklődő hallgatóknak. Gyakorlatfókuszú képzést hoztunk létre, amelynek keretében a tartalomkészítés valamennyi területe elsajátítható a sportújságírás legnagyobb neveinek vezényletével" – fogalmazott Bartóki-Gönczy Balázs, az NKE Közszolgálati média-újságíró és szerkesztő képzés szakfelelőse, aki az ismert sportkommentátor, Hajdú B. István nevét is megemlítette az oktatók sorában.

Az a cél, hogy a képzés elvégzése után a hallgató megismerje a szakma különböző folyamatait, felmérje a saját képességeit, visszajelzést kapjon tőlünk és ezután elindulhasson a megfelelő irányba" – tette hozzá a Duna Televízió műsorában Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. A további részletek a NYÁR 21 idézett adásából ismerhetők meg. A képzésre való jelentkezés határideje 2021. augusztus 18., szerda.