Kubik Anna elárulta, miért lett belőle orvos helyett színésznő

Kubik Anna
Vágólapra másolva!
A Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában Nádas György szerkesztő-műsorvezető vendége Kubik Anna volt. A színpadon, filmekben és a szinkronstúdiókban egyaránt tevékeny színművész gyermekkoráról, az első színházi élményéről mesélt az adásban, valamint arról is, miért nem lett belőle orvos.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt másfél évben mindössze egyetlen előadása volt Kubik Annának, ezért egyáltalán nem vágyott idén nyáron pihenésre. A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színészművész bízik benne, hogy ősztől már a vírushelyzet előtti állapotába tér vissza a színházi élet – derült ki a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorából, ahol Nádas György kérdezte.

Ősiben, egy Veszprém megyei kis településen születtem, ahol paradicsomi életem volt. Bár nem voltunk sosem gazdagok, gyönyörű gyerekkorom volt, nemcsak a környezet adottságai miatt, hanem a családom miatt is. A szüleim a mai napig a legnagyobb példaképeim" – emlékezett vissza a Dankó Rádió műsorában Kubik Anna, akiről csak kevesen tudják, hogy a színművészeti pálya előtt orvosnak készült, azonban a vér látványától olyan rosszul volt, hogy végül nem kötelezte el magát az egészségügy irányába.

Fotó: Mudra László - Origo

Egy tanulmányi lehetőség kapcsán jutottam el Székesfehérvárra, ahol elsőként a Kőszívű ember fiait láttam. Életem első színházi élménye teljes döbbenet volt, rájöttem, mi az életem értelme. Baradlayné karaktere nagyon megérintett, később játszhattam is, épp utána mentem el átvenni a Kossuth-díjamat. Szépen körbeért az életem" – fogalmazott Kubik Anna, aki az előadás után már tudta, semmi más, csak színésznő szeretne lenni. Álmát nem adta fel, a színművészeti sikertelen felvételije után könyvesboltba ment eladónak, majd a Ki Mit Tud?-on vers, próza műfajban mutatta meg tehetségét a nagyérdemű előtt. A főiskolára később sikeresen bejutott, mesterei pedig csak még jobban megerősítették őt abban, hogy jó helyen van Thália - olykor rögös - útján.

Kubik Anna a Nemzeti Színházban eltöltött éveiről is mesélt, ahol legendás kollégák segítették a pályakezdését. A Jó pihenést! című műsorban többet is elárult karrierje legnehezebb és legszebb állomásairól a Dankó Rádió hallgatóinak.