Nyomorból egy hihetetlen villába: sztárok, akik valaha hajléktalanok voltak

Carmen Electra
Jim Carrey
 Halle Berry
Vágólapra másolva!
Nem minden sztár karrierje indult könnyen, sokan nélkülöztek, páran egyenesen az utcán laktak, amíg arra vártak, hogy felfedezzék őket. Volt idő, amikor Halle Berry még egy hajléktalanszállón kért menedéket, egy másik Oscar-díjas színésznő tinédzserként egy autóban aludt az anyjával, a későbbi James Bond (mindamellett nagy brit színész) pedig parkokban, padokon húzta meg magát, hogy fizetni tudja színészi tanulmányait.
Vágólapra másolva!

Halle Berry

Forrás: Instagram/Halle Berry / Entertainment Weekly

Ohióban nőtt fel, amikor pedig a húszas évei elején New Yorkba költözött, hamar elfogyott az indulótőkéje. Az anyja úgy vélte, hogy azzal segít neki a legtöbbet, ha nem küld neki több pénzt, a későbbi Oscar-díjas Berry így végül bekérezkedett egy hajléktalanszállóra, egy ideig ott élt. Tapasztalatairól többször mesélt – például itt –, szerinte a hajléktalanság csak erősebbé tette: megtanulta, hogy a nehéz időszakokat is túl lehet élni, és hogy a saját útját járva is lehet előrehaladni.

Hilary Swank

Forrás: AFP

Két Oscar-díjat is nyert, de nem volt könnyű és egyenes az útja a sikerig, hisz egy lakókocsiparkban nőtt fel. Tizenöt éves volt, amikor a szülei szétmentek, ő pedig Washington állam északi részéről Kaliforniába költözött az édesanyjával. Mindössze 75 dollár és egy benzinkártya volt a zsebükben, így nemcsak útközben, de egy ideig Los Angelesbe érve is az autóban aludtak, később tudtak csak lakást bérelni.

John Woo

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Az egyik legismertebb hongkongi rendező még gyerekként, a családjával került az utcára, miután az 1953-as nagy tűzvészben leégett a házuk – vagy 50 ezer másik ember otthonával együtt. A család addig is szegénységben, nehéz körülmények között élt, a következő évet pedig az utcán töltötték, amikor Woo még csak hét-nyolcéves volt.

Jewel

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Az énekesnőt négyszer jelölték Grammy-díjra, előtte azonban az is megesett vele, hogy majdnem meghalt egy kórház parkolójában – biztosítás híján ugyanis nem akarták ellátni a veseproblémájával. Egy hónapig hajléktalan is volt, a kocsijában élt, miután kirúgták a munkahelyéről, és a főnöke szexuális ajánlatát visszautasítva az utolsó havi fizetését már nem is kapta meg – miközben a lakbér másnap lett volna esedékes.

Jim Carrey

Forrás: AFP/Chris Delmas

Kicsapták a középiskolából, de az egész család küszködött: egy ideig egy kisbusszal járták Kanadát, abban is aludtak parkolókban és kempingekben – miközben Carrey és az egyik testvére hónapokig laktak egy sátorban is az Ontario-tó partján. A színész később azt mondta, a nehéz idők során fejlődött ki a humorérzéke: megtanult mindenen nevetni, mindennek a vicces oldalát látni.

Lapozzon, a következő oldalon újabb sztorikkal folytatjuk!