Premierekkel és kiemelkedő eredményekkel ünnepli ötödik születésnapját a Prime és az Izaura TV

A hegyi doktor – Újra rendel
Um das Leben ihrer Tochter zu retten muss Ella Kirchner (Carina Wiese) Dr. Martin Gruber (Hans Sigl) gegenüber ehrlich sein.
Vágólapra másolva!
2016-os indulása óta kimagasló eredményekkel büszkélkedhet a TV2 Csoport minőségi szórakoztatásért felelős csatornája, a Prime, valamint az Izaura TV. A Prime szeptember 5-i születésnapja alkalmából nem csupán az ünnepi hétvége folyamán, de egész szeptemberben további meglepetéspremierekkel és közönségkedvencekkel várja a nézőket, akárcsak a szintén évfordulós Izaura TV.
Vágólapra másolva!

A Prime szépen indított 2016-ban, átlagosan 1,9%-os közönségarányt ért el a 18-59 évesek körében. Ezt a nézői részesedést 2018-ra 2,5%-ra növelte, és 2021-ben az erősen fragmentált piacon 2,6%-os nézői részesedéssel már a 7. legnézettebb csatornának mondhatta magát, amihez nagyban hozzájárult a 2,4%-os főműsoridős (18:00-23:00) nézői részesedése is.

A Prime leginkább a nők körében népszerű, hiszen 2021-ben átlagosan a 40-59 éves női nézők 3,8%-át nyerte meg magának, de mindenki találhat kedvencet a csatorna színes sorozat- és filmkínálatából.

A hétköznap délután leginkább a családoknak kedvez olyan népszerű sorozattal, mint például a A hegyi doktor - Újra rendel, ami a délben futó dupla részekkel 2021-ben átlagosan 3,0%-os, a késő délutáni részekkel pedig 3,2%-os nézői részesedést mondhatott magáénak 18-59 évesek körében. Szeptember 6-tól 17 órai kezdettel pedig csatornapremierként érkezik a folytatás a XIII. és XIV. évadokkal, minden hétköznap, dupla részekkel.

Forrás: TV2 Sajtószoba

Még a délután folyamán, szintén dupla epizóddal jelentkező Charlie – Majom a családban című sorozatot 2021-ben átlagosan a 18-59 éves nézők 2,7%-a választotta. Hétköznapokon az esti főműsoridőben 7 és 8 órai kezdéssel műsorra tűzött Hawaii Five-O a Prime egyik legsikeresebb sorozata, hiszen az idősávra jellemző egyébként is erős versenyben, amikor minden csatorna harcol a nézők figyelméért, 2021-ben egy epizód átlagosan 46 ezres nézettséget mondhatott magáénak a 18-59 évesek körében, ami átlagosan 2,5% közönségarányt jelentett.

Sorozatok tekintetében további premierekkel is kedveskedik a nézőknek TV2 csoport szórakoztató csatornája.

Szerdánként 23 órától a A rezidens IV. évadát láthatják az érdeklődők, továbbá 21 órától, dupla részekkel jön szeptember 2-től, csütörtökönként az NCIS XVIII. évadának folytatása, szeptember 6-tól hétfő esténként a Dr.Csont, míg péntekenként a 9-1-1 LA IV. szériája nyújt majd kikapcsolódást a sorozatok szerelmeseinek.

A filmek is népszerűek

2021-ben a filmeket is sok néző választotta, a május 2-án 18 óra 44 perckor kezdődő Sissi például 118 ezres nézettséget ért el a 18-59 éves körében (SHR: 5,8%), míg a március 13-án műsorra tűzött Csak semmi pánik című filmet 97 ezren választották (SHR: 5,0%). A szülinapi hétvégén sem lesz hiány sikerfilmekben: szombaton 21 órától James Bond költözik majd a nappalikba a 007 Spectre: A Fantom visszatér című filmmel, vasárnap 19.10-től a Bazi rossz Valentin-nap, 21 órától pedig Cameron Diaz fegyelmezi majd az iskolásokat a Rossz tanár című vígjátékban. Emellett szintén a szeptemberi filmkínálatot erősíti majd a Holiday, az Átejtve, valamint a Bostoni erő című országos tévépremier, Jeff Bauman, a 2013-as bostoni maraton túlélőjének megrázó önéletrajzi történetével.

Az augusztusban szintén ötödik évfordulóját záró Izaura TV csatornát 2021-ben átlagosan a 18-59 éves nézők 1,4%-a választotta, amivel idén maga mögé utasította fő versenytárait, a Sorozat+-t és a TV4-et, de mögötte foglal helyett az AXN csatorna is. Az Izaurát leginkább a női nézők választják, ami nem meglepő, hiszen műsorkínálatában számos klasszikus és új telenovella is megtalálható a csatornán. Nagy siker például a szeptember 7-től harmadik évaddal érkező Tiltott gyümölcs című török sorozat, melynek 2021-ben este 9 órakor eddig műsorba került epizódjai átlagosan 1,3%-os közönségarányt értek el a 18-59 évesek körében.Emellett szintén az esti kínálatot színesíti hétköznaponként A szerelem csapdájában, 19 órai kezdettel, valamint a szeptember 6-án 20 órától debütáló Nehir - A szerelem arcai, majd a 22 órától kezdődő A végzet asszonya. Főműsoridőben klasszikusokkal is találkozhatnak a nézők, mint például a kilencvenes évek végén nagy sikernek örvendő, most az Izaura csatornán 18 órától újra futó Esmeralda.

Sok izgalmas és érzelmes telenovella van a kínálatban

A kora délutáni órákban is számos telenovella várja a nézőket, az utóbbi idők egyik nagy sikere volt például a Tiltott szerelem, amit átlagosan a 18-59 éves nézők 1,4%-a választott, ezt váltotta a jelenleg is futó Seherezádé.

Sok izgalmas és érzelmes telenovella található a műsorkínálatban a délelőtti órákban is, mint például a 2021. június 3-án debütáló, reggelente futó Amanda című megható chilei teleregény, amely idén átlagosan 4,4%-os közönségarányt mondhatott magáénak a 18-59 évesek körében.

A filmes kínálat is bővelkedik romantikában - a június 20-án este 9 órai kezdéssel műsorra tűzött A legszebb nyár című film például 52 ezres nézettéget és így 2,7%-os nézői részesedést ért el a 18-59 évesek körében. Szeptemberben is a gyengéd érzelmek jegyében folytatódnak a hétvégék. Minden vasárnap 21 órától olyan országos premierek garantálják a kikapcsolódást, mint az Őszi boldogság, a Bor és szerelem, a Szerelmek a Napraforgó-völgyben és a Vidéki románc.