Bagi Iván az évek múlását nem éli meg rosszul, úgy véli, minden nap egy új lehetőség arra, hogy jobb emberré váljon.

A népszerű humorista szerint nagyon fontos, hogy megünnepeljük a születésnapokat, bár számára nem az az elsődleges szempont, hogy hatalmas bulival tegye emlékezetessé ezt a napot. "Korábban vettem egy diktafont azzal a céllal, hogy naplót vezessek. Ezt sajnos nem sikerült mindig betartani, de a születésnapokon muszáj. Húsz év múlva hallani akarom, hogy miket mondtam 45 évesen - kezdte a Borsnak Bagi Iván, aki elárulta, miért teszi mindezt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Azért szeretné rögzíteni a gondolatait, mert ezáltal észreveheti és kiküszöbölheti az esetleges jellemhibáit. "Bizonyos életkor után az ember rádöbben arra, hogy vagy tesz azért, hogy tovább fejlődjön, vagy visszafejlődik. Már nem a kísérletezés állapotában vagyunk..."

Úgy véli, a legtöbb művészre jellemző a túlzott érzékenységből fakadó megbántódás, s ez a tulajdonság benne is megvan. 

TALÁN MERT NAGYON MÉLYRŐL INDULTAM. IGYEKSZEM ELSAJÁTÍTANI AZ ELENGEDÉS MŰVÉSZETÉT EZEN A TÉREN IS. Ennek köszönhetően úgy érzi, az évek múlásával egyre inkább azzá az emberré válik, akit a tükörben szeretne viszontlátni, ezért nem vágyik arra, hogy visszaforgassa az idő kerekét. Bagi Iván jövőbeni tervei között szerepel, hogy újabb 26 évig együtt dolgozhasson Nacsa Olivérrel, egy regénnyel emléket állítson édesapjának, és szeretne tovább haladni azon az úton, amit eddig felépített.