Rendkívüli műsorváltozás lesz az egyik hazai tévécsatornán

A profi (Jean-Paul Belmondo)
Vágólapra másolva!
88 éves korában elhunyt a legenda, Jean-Paul Belmondo. A kultikus francia színészt csaknem 100 filmben láthatta a közönség. Sármja és tehetsége a nézőket és a kritikusokat egyaránt elbűvölte, 1960-ban bemutatott Kifulladásig című filmjével egy csapásra lett ismert. Munkái közül az egyik legnagyobb közönségkedvenc A profi című alkotás, amelyet rendkívüli műsorváltozással tűz képernyőre a Moziverzum, a TV2 Csoport prémium filmcsatornája, szombaton 21 órai kezdettel.
Vágólapra másolva!

Felsorolni is nehéz a francia mozi szupersztárjának legemlékezetesebb alkotásait, amelyekből a Moziverzum most szombaton A profi című akciófilmmel tiszteleg a szeptember 6-án elhunyt legendás színész emléke előtt.

A profi Forrás: AFP

Az Ennio Morricone világhírű dallamaival átszőtt moziban Josselin Beaumont-ot (Jean-Paul Belmondo) titkos megbízással Malagavayba küldik. Feladata, hogy megölje a köztársasági elnököt, a diktátor Yala ezredest. Azonban időközben a politikai helyzet megváltozik, és a francia kormány érdekei úgy kívánják, hogy inkább feladják Beaumont-ot. Az elnök ugyan nem végezteti ki, de fegyenctáborba küldi, ahol szörnyű megpróbáltatások várnak rá. Miután két év múlva sikerül megszöknie, visszatér Párizsba, hogy küldetését eltéríthetetlenül véghezvigye - áll a TV2 Csoport közleményében.