Pécsi Ildikó halála előtt megváltoztatta a végrendeletét

PÉCSI Ildikó; KRENCSEY Marianne; Pécsi Ildikó
Budapest, 2020. december 5. Elhunyt életének 81. évében Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész - közölte közösségi oldalán a gödöllői önkormányzat 2020. december 5-én. A bejegyzés szerint a Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt december 5-én gödöllői otthonában érte a halál. A felvétel Budapesten 2016. október 19-én készült a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Krencsey Marianne színművész pályafutását idézték meg. MTI/MTVA Fotóarchívum/Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Lezárult Pécsi Ildikó hagyatéki tárgyalása, amelynek a végén kiderült, hogy egyetlen fia, Szűcs Csaba örökölt mindent.
Vágólapra másolva!

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő tavaly decemberben hunyt el, nem sokkal férje, Szűcs Lajos után, az pedig sokáig kérdéses volt, hogy a mintegy 400 millió forintosra becsült vagyonnak mi lesz a sorsa. Mostanra kiderült: a színésznő halála előtt készített végrendeletben a fiára hagyott mindent.

Korábban azonban létezett Pécsi Ildikónak egy másik végrendelete, egészen más tartalommal - tudta meg a Blikk.

Pécsi Ildikó Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt

– Volt egy időszak, amikor a házaspár fia, Csaba eltávolodott a szüleitől. Akkor Ildikó és Lajos úgy döntöttek, hogy mindent egymásra hagynak, erről készült is végrendelet. Miután Lajos beteg lett és megszületett Csaba kisgyermeke is, a pici unoka ismét közel hozta egymáshoz a családtagokat. Nem is volt kérdés, hogy Lajos halála után Ildikó elrendez mindent, s ekkor készült az új testamentum, amelyben a fiára hagy mindent - mondta a lapnak a színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba.

A szomszédok elmondása szerint a házaspár halála után elvitték a bútorokat a gödöllői házból, és már vevők is megnézhették az ősfás telken lévő ingatlant. Hamarosan újra élet költözhet a házba.