Verebes István szerint Sas József áskálódott ellene

Sas József
Vágólapra másolva!
Konfliktusuk tizenegy évvel ezelőtt kezdődött, amikor Verebes a Mikroszkóp Színpad vezetője lett. Most Boros Lajos műsorában emlékezett azokra az időkre.
Vágólapra másolva!

"Soha annyit nem dolgoztam, mint ott, szerintem voltak eredményeink is. Mégis a legtöbbet Sas Jóska áskálódott ellenem, Isten nyugosztalja. Nagyon, nagyon, nagyon mérgesen gondolok rá vissza még halálában is" – idézte a Blikk Verebes István megdöbbentő kijelentését. Úgy tudni, hogy eredetileg Sas ötlete volt, hogy utódjaként Verebes István érkezzen az igazgatói székbe.

Sas József TV2

"Az egyik nagy tévedésem az életemben az volt, amikor hagytam magam rábeszélni a Mikroszkóp Színpad vezetésére. A Sas rábeszélt, hogy vállaljam el utána. Hosszú hezitálás után, miután én ettől a műfajtól sokat kaptam, beálltam. Nem lett volna szabad" – jelentette ki az egykori igazgató, aki 2010 februárjában vette át a feladatot, ám nem töltötte ki megbízásának idejét, az év végével távozott a posztról, amely dolgot akkor sokan hatalmas bukásként emlegettek.

Hogy ebben mekkora szerepe volt Sas Józsefnek, nem tudni, de a volt kollégák szerint valóban eléggé megromlott a viszony az egykori haverok között.

– magyarázta Heller Tamás, aki akkor a társulat tagja volt, és mint ilyen, többször fültanúja is volt annak, hogy Sas József kijelentette: megbánta, hogy Verebest ajánlotta utódjául.