Lovasi András nekiment egy rendőrautónak a pirosnál, a rendőr maradandó sérülést szenvedett. A zenész megszólalt az újabb bírósági ítélethirdetés után: a jogosítványáért aggódik, és azt mondja, örül, hogy a rendőr szerinte "klasszul" van.

Mint írtuk, Lovasi András új, szigorúbb büntetést kapott 2019-es rendőrautós balesete miatt, miután az orvosszakértő azt állapította meg, hogy a balesetben megsérült rendőr maradandó sérülést szenvedett. Lovasinak 600 ezer forint pénzbírságot kell fizetnie, és két évre elveszik a jogosítványát, ő azonban fellebbezne, nem tartja méltányosnak a büntetést. Az ügyvédjével három munkanap gondolkodási időt kértek, hogy elfogadják-e az ítéletet.

Lovasi AndrásForrás: Mandiemese.Hu

"Egyfelől én már szeretném lezárni ezt az egészet, túl régóta húzódik ez az ügy, nem szeretném, hogy tovább lebegjen a fejem fölött. Ezenfelül viszont ott van az, hogy a két év eltiltás nagyon sok, nem is nekem, a családnak. Fél éve adtam le a jogosítványomat, azóta nem vezetek. A feleségem, Eszter dolgozni jár, a fiunkat, Álmost viszi óvodába; és még sofőrködik is, ha gyorsan kell valahová mennem, ő visz, neki ez nagyon megterhelő hosszú távon. Messze lakunk a várostól, ide kell a kocsi, naponta háromszor jár a busz, és biciklivel sem tudok mindenhová eljutni. A fellebbezés tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözünk olyan helyre, ahol jobb a tömegközlekedés, emiatt nehéz a döntés. Szeretünk itt lakni, Álmos is ragaszkodik az otthonához, még van két napunk dönteni" – mondta Lovasi a Blikknek.

A zenész a miatta megsérült rendőrről úgy látta a tárgyaláson, hogy "klasszul" van, erről így nyilatkozott: "Bár nehéz lenne megállapítani nekem, aki nem ért ehhez, hogy milyen problémája van a rendőrnek, de én azt láttam, hogy klasszul van. Az bántott, hogy hiába kerestem vele a kontaktust, ő rám sem nézett, kerülte a tekintetemet. Már a baleset után szerettem volna vele beszélni, ám megkért, hogy ne keressem. Most, a tárgyaláson vagy utána is szerettem volna váltani vele pár mondatot, bocsánatot kérni tőle, de erre sem volt lehetőségem. Megértem, ha haragszik rám, de remélem, hogy egyszer lesz lehetőségem a szemébe nézni, és elnézést kérni tőle."