Az énekes korábban is zenélt, énekelt, de 1981-es táncdalfesztiválon a Szóljon hangosan az ének! című slágerével aratott igazán nagy sikert, utána országosan ismert előadó lett: a 80-as években sok magyar otthonban volt Soltész-kazetta vagy hanglemez. 

76 éves lett az énekes, aki elárulta, milyen fordulópont kellett neki a sikerhez. „Ez a frizura engem nagyon népszerűvé tett, amit akkor örömmel vállaltam. Komoly szakmai mélyponton voltam, és egy fodrász barátom javaslatára változtattam meg a hajviseletem. Utólag visszanézve tényleg jól néztem ki. Óriási volt a kisugárzásom, és ez most is átjön a régebbi felvételeket nézve. A göndör hajból aztán kiöregedtem, de a sárm nem csak ezen múlik. Az ember lelke kiül az arcára. Nagy ajándéka az életnek, hogy a hangom szinte nem változik. Még mindig abban a hangnemben énekelem a dalokat, mint 50 évvel ezelőtt" - nyilatkozta.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Szívproblémái miatt azonban tavaly vissza kellett vennie az addig diktált tempóból. „Havi 6-8 alkalommal állok a színpadra. Ennél többre nem is vállalkoznék. Most már nem hajtom túl magam. De ha érkezik egy telefon és hívnak valahova énekelni, persze boldogan megyek. Olyan vagyok, mint az a bizonyos harci mén, amelyik ha meghallja a trombitaszót, azonnal elindul" – tette hozzá. Bővebben a Borsban.