73 éves lett az ember, aki tíz éve nem tud befejezni egy könyvet, amire tízmilliók várnak

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A Trónok harca szerzőjéről van szó. George R. R. Martin tempója aggasztóan lelassult. 
Vágólapra másolva!

A tűz és jég dala (A Song of Ice and Fire) George R. R. Martin amerikai író öt megjelent és további két tervezett regényből álló fantasysorozata. Martin 1991-ben kezdte írni a sorozatot, melynek első részét, a Trónok harca című kötetet 1996-ban adták ki.

George R. R. Martin

A második könyvet három évvel később, a harmadik pedig egy évre rá jelent meg, azaz négy év alatt kijött három vaskos kötet. Ekkor lassult a tempó, a Varjak lakomájára öt évet kellett várni, a Sárkányok táncára pedig hatot. Ez 2011-ben volt, azóta a sorozat az HBO-n elképesztő sikereket ért el: Martin könyveit újranyomták sokszor, felkapott szerző lett, és milliók várják a folytatást, a hatodik kötetet, a The Winds of Winter-t.

Van egy tervezett, hetedik könyv is, A Dream of Spring a címe, de ebben a tempóban az soha nem lesz meg, hacsak nem él 120 évig. A vicc az, hogy egy interjúban lelengette, hogy egy nyolcadik könyvön is gondolkodik, da annak fényében, hogy milyen lassan készül a hatodik,

csoda lenne, ha minden terve teljesülne.

A Trónok harca világsiker volt, százmilliók látták, jó részük pedig azért követeli az új regényt, mert elégedetlen a sorozat összecsapott befejezésével, és a szerző már jelezte, hogy a regényekben másfelé megy a sztori, más lesz a történet vége.