A legdrágább jachtok és magánrepülők: mivel utaznak a világsztárok?

montázs, Brad Pitt, tom Cruise, Steven Spielberg
Vágólapra másolva!
Mit tud Steven Spielberg 48 milliárd forintos luxushajója? Mennyiért vett Brad Pittnek helikoptert Angelina Jolie? Bemutatunk párat a legdrágább luxusjárművek közül.
Vágólapra másolva!

Steven Spielberg

Övé az egyik legdrágább és legnagyobb luxusjacht a sztárvilágban, de épp árulja 160 millió dollárért (több mint 48 milliárd forintért), mert még nagyobbat szeretne. A tulajdonában levő Seven Seas egyébként 86 méter hosszú, 2600 tonnát nyom, 14 vendég és 26 fős legénység fér el rajta kényelmesen, még helikopterleszálló pálya is van rajta – de úgy tűnik, a rendezőnek ez sem elég. A monstrumról itt sok fotót is talál, de ez a videó is jól mutatja óriási méreteit:

Céline Dion

Már rég nem az az énekes, aki turnébusszal jut el a koncerthelyszínekre, helyette egy Bombardier Global Express XRS típusú magánrepülőgépet vásárolt 42 millió dollárért, közel 13 milliárd forintért. Tizenhárom utas fér el a gépen nagy kényelemben, széles székekben, miközben a házimozirendszert is élvezhetik. Erről a típusról van szó:

Jim Carrey

A színész a Gulfstream V modellre esküszik, amelynek eredetijét éppen a Bombardier Global Expressre válaszként fejlesztettek ki az 1990-es években – azóta viszont sokat csiszoltak rajta, gyors és biztonságos gépnek számít, kormányok, államfők is szívesen használják. A maximum tizennégy utassal négyfős személyzet repül, a járművet egyébként bérbe is lehet venni Carrey-től, amikor épp nem használja: óránként 8 ezer dollár az ára.

Bono

A U2 frontemberének szuperjachtja a Cyan nevet viseli, nagyjából 20 millió dollárt érhet. Hat kabinban tizenkét vendég fér el rajta, természetesen mindegyik szobában van műholdas tévé – de a moziélményt inkább a háromméteres vászon biztosítja a fedélzeten. A teljes kényelmet jakuzzi, edzőterem, pár jet ski és „vízi játékok" is szolgálják, fotókat itt talál a járműről.

John Travolta

A színész gyakorlott pilóta, imád repülni, így több magángépet birtokol, kisebbet, nagyobbat egyaránt – még a házához is tartozik kifutópálya, tizenhat autós garázsa mellett kisrepülőgépeket is ki lehet szúrni a feljárón. Volt már a tulajdonában igazi nagy gép, egy Boeing 707-es is, amely korábban a Quantas légitársaság kötelékében repült, mostanra viszont egy múzeumnak adományozta.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!