Badár Sándor a TV2 sorozatában, a Mintaapákban kapott szerepet, mint iskolaigazgató. A színész-humorista a karaktert az élete fontos iskolaigazgatóiból és a saját személyiségéből mintázta.

"Nem volt megkötve százszázalékosan a kezem, hogy ennek a figurának pontosan milyennek kell lennie. Szerintem mindenki belerakott saját magából is a karakterébe, és én is igyekeztem beletenni azért magamból is egy kis Badárságot" - árulta el a humorista, aki hozzátette, nála alapfeltétel egy szerep elvállalásánál, hogy magát is bele tudja helyezni a karakterbe. Persze az emlékeiből is merített a szerep megformálásához.

"Volt nagyon kedves iskolaigazgató, aki bohém, emellett mély tudású volt, ő nagyon jó iskolaigazgató volt. A másik véglet meg az volt, akit úgy szoktunk megnevezni, hogy igazságos, de könyörtelen. Ő a végletekig iskolaigazgató volt, így mindenki úgy érezte, hogy egy zord alkat" - emlékezett vissza a korábbi igazgatóira.

Forrás: TV2

Sok iskolai csínyt követtem el, amit nem mondhatok el. Talán most már ennyi idő után felvállalhatom, hogy egyszer felgyújtottuk az iskolát véletlenül. Annyit elárulok, hogy némi alkohol elfogyott, miközben a padlástérben tartózkodtunk és elég sokat cigiztünk, így aztán nem vettük észre, hogy elkezdett mögöttünk lángolni egy-két dolog, de szerencsére sikeresen eloltottuk a tüzet" - mondta el a Metropolnak.