Kurt Cobain

Forrás: Getty Images/Frank Micelotta Archive

Sok rajongó máig nem hiszi el, hogy a Nirvana frontembere öngyilkos lett 1994-ben: egyesek azt bizonygatják, hogy a vérében túl sok heroin volt ahhoz, hogy hatékonyan tudjon használni egy fegyvert, mások szerint a felesége, Courtney Love végzett vele, miután Cobain el akarta hagyni. Minden alap és bizonyíték nélkül tartja magát az a teória is, hogy az énekes csak eltűnt, így szabadulva meg nemcsak a nejétől, de a számára köztudottan terhes zeneipartól is.

Diana hercegné

Forrás: AFP/Kraipit Phanvut

1997-es halálát követően is sok volt a találgatás, többen egyenesen úgy vélték, hogy a brit királyi család ölette meg a Dodi Fayeddel való viszonya miatt. Az a pletyka is felmerült, hogy túlélte az autóbalesetet, de a „halála" jó ürügynek bizonyult számára, hogy véget vessen a Károly herceggel való házasságának. Ezt kívánta alátámasztani egy fénykép is, amelyet a Grassy Knoll Institute közölt pár évvel később, és amelyen szerintük a hercegné látható tolószékben.

Andy Kaufman

A komikus – akiről az Ember a Holdon című film szól – amúgy is folyton tágítani akarta a humor határait, sok botrányos, polgárpukkasztó tréfája volt, így sokan először azt is átverésnek gondolták, amikor 1984 januárjában bejelentette, hogy tüdőrákja van. Négy hónappal később meg is halt, de többen még akkor is szkeptikusak maradtak, le merték volna fogadni, hogy egyszer csak megjelenik valahol.

Forrás: AFP/Ho

Kaufman a barátainak állítólag viccelődött is azzal (még a betegsége előtt), hogy egyszer megrendezi a halálát, és hatalmas szenzációként tér vissza húsz évvel később – csakhogy azóta az a húsz év is rég letelt, egyre biztosabbak lehetünk tehát abban, hogy tényleg meghalt.