Kiderült, mikor folytatódik a sorozat, amit milliók imádtak utálni

Emily Párizsban
Vágólapra másolva!
Tavaly október 2-án indult az Emily Párizsban című sorozat a Netflixen, de az össztűz - és  a covid okozta leállások - ellenére már jön is a 2. évad. Itt a friss előzetes.
Vágólapra másolva!

A sokat szidott, de valahol mégis sikeres széria készítője az az Emmy-díjas Darren Star, aki olyan sorozatokat írt, mint a Szex és New York, a Beverly Hills 90210, a Melrose Place. Producerként is tucatnyi sorozat útját egyengette, a Szex és New York esetében 48 rész mellett dolgozott. Az új sorozata főszereplője a világhírű zenész, Phil Collins lánya, Lily Collins, szerepe szerint Emily Cooper.

Emily Párizsban YouTube

A sorozat azzal kezdődik, hogy Emily főnöke, aki Párizsba menne egy évre munka miatt, teherbe esik, elküldi maga helyett az ifjú marketingmenedzsert, Emilyt, aki vígan elfogadja az ajánlatot, még chicagói barátja is belemegy némi hezitálás után. Az első részben már meg is érkezik, Párizsban persze süt a nap, dugó nincs, a taxi pedig épp egy virágbolt előtt áll meg, véletlenül sem egy koszos konténer vagy egy összefirkált fal mellett. A mellé kirendelt francia úrfi fess, udvarias, sármos, a szoba kicsi, de meghitt, és persze pazar a panoráma. A folytatásban az influenszerek, Instagram-lányok ábrázolása épp olyan bárgyú és felszínes, mint a párizsiak bemutatása, ettől persze sokan kiborultak.

Romantikus komédia, nem kell tőle sokat várni,

de a kritikusok azonban nem kímélték, szóba hozták, hogy minden klisét, minden sztereotípiát elővesz a sorozat: a franciákat úgy mutatja be, mint akik lusták, késnek, dolgozni is alig járnak be, folyton flörtölnek, de szexisták, nyíltan gorombák, ha épp az kell. Egy kritikus szerint „kínos a sorozat, teljesen hamis képet mutat Párizsról. Nevetséges az egész, a színészi játék rossz. Olyan, mintha Párizs csak a divatról, a romantikáról és a croissant-ról szólna."

Kritika iide vagy oda, a sorozat nyilván nézett lett a Netflixen, különben nem kapott volna 2. évadot, pláne nem egy covidos évben, amikor hónapokra leállt szinte minden tévés produkció. Alább az előzetes, dátum is van: