Outlander – Az idegen

Régóta ismerheti sok tévénéző: 2014-ben indult, és bár jövőre még csak a hatodik évada érkezik, már a hetediket is megrendelte belőle a Starz. Ha valaki nem ismerné a történetet, egy Claire nevű ápolónőről szól, aki a második világháború után – egy nyaralás alkalmával, egy druida szertartás hatására – a 18. századi, háború dúlta Skóciába kerül, ahol beleszeret egy felföldi harcosba.

Elit

Szintén nem ma indult, jövőre már az ötödik évada érkezik. A cselekmény egy spanyol magániskolában játszódik, ahová ösztöndíjjal bekerül három fiatal az alsóbb társadalmi osztályokból is – ami természetesen számos konfliktus forrása lesz. A spanyol széria a szokásos tinidrámák mellett komolyabb témákat is boncolgat, miközben a szex ábrázolásával sem spórol: csupán az első szezonba 28 szexjelenetet zsúfoltak az alkotók.

Ipar

A tavaly indult brit-amerikai sorozatnak már a legelső epizódjában találkozhattunk teljes meztelenséggel, merész szexjelenetekkel – ami talán nem annyira meglepő annak tükrében, hogy az ominózus részt a Csajok alkotója, Lena Dunham rendezte. Az erotika persze a későbbiekben is jelen van, pedig alapvetően egy munkahelyi drámáról van szó: pár gyakornok verseng benne az állandó pozíciókért egy londoni befektetési bankban.

Virgin River

Eddig három évad ment le belőle, de idén szeptemberben már a negyediket és az ötödiket is megrendelték – alapanyag pedig van is hozzá bőven, hisz Robyn Carr alapul szolgáló regénysorozata eddig 22 könyvből áll. A történet főhőse egy ápolónő, aki az újrakezdés reményében Los Angelesből egy észak-kaliforniai kisvárosba költözik, fájdalmas emlékeit azonban nem tudja egyik napról a másikra hátrahagyni.

La cocinera de Castamar

Az Elit mellett egy másik spanyol sorozat a listán, a címe Castamar szakácsnőjét jelöli. A történet a 18. századi Madridban játszódik, a középpontjában Clara áll, aki az apja halála után agorafóbiás lesz: szinte ki sem mozdul a konyhából, hisz egyedül ott érzi magát biztonságban. Szakácsnőként dolgozik egyébként Castamar hercegének, aki pedig a halott feleségét gyászolja – mígnem Clarával egyre közelebb kerülnek egymáshoz.