Jövőre teljesen megújul a Duna Televízió

JANKOVICS Marcell; PAPP Dániel
Budapest, 2021. szeptember 13. Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Toldi című animációs sorozatot népszerűsítő Traxx mozdony bemutatóján a Déli pályaudvaron 2021. szeptember 13-án. Toldi Miklós legendás történetét animációs sorozat formájában kelti életre a közmédia. A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először szeptember 19-től. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Hamarosan átalakul a közmédia főadója: korszerű szellemben, 21. századi vizuális megjelenéssel és tartalommal készülnek a csatorna megújulására – jelentette be Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Figyelő aktuális számában, ahol hangsúlyozta, az innováció a legfontosabb célkitűzésük.
Vágólapra másolva!

A 2011-ben létrejött Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) napjainkban másfélszer annyi tartalmat gyárt, mint az első évben. A tartalomgyártó vállalat célkitűzése, hogy folyamatosan magas minőséget nyújtson nézőinek, miközben a szolgáltatást olyan egyedülálló innovációkkal fejleszti, mint a megújult Időjárás-jelentés vagy az M4 Sport stúdiója. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjújában kiemelte, az átalakulás folytonos:

2022-ben két nagy projektre készül a közmédia,

a Duna Televízió, valamint az M5 oktatási-kulturális csatorna megújulására.

"Az építkezés folyamatos, teljes technológiamegújítás történik az infrastruktúránkban. Hamarosan önálló stúdiót kap az M5 és a Duna csatorna. Olyan eszközparkot kapott az informatikai és a műszaki rendszer, amely a legmagasabb szintű kiszolgálást biztosítja egy 21. századi médiavállalat működéséhez. Amikor külföldi szakmai vendégeket fogadunk, azt szokták mondani, hogy ez az a színvonal, amihez hozzászoktak" – mondta a vállalatvezető, aki hozzátette, hogy

mind tartalmilag, mind vizuálisan újdonságokra számíthatnak jövőre a közmédia nézői,

aminek előszele volt a közelmúltban bemutatott két nagyszabású produkció, a Toldi animációs film és a Rozmaring kunyhó bábjátéksorozat.

Papp Dániel a Toldi plakátja előtt Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A szakember hozzátette: a közmédia felnőtt a 21. századhoz, sok tekintetben már a médiapiaci innováció meghatározó szereplőjévé vált. Példaként említette a közelmúlt egyik nagy fejlesztéseként a nyári olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság közvetítésére létrehozott webes lebonyolító rendszert, amivel a hazai médiapiacon egyedüliként lehetővé vált, hogy a különböző mérkőzések párhuzamosan nyomon követhetők legyenek.

A teljes interjú Papp Dániel vezérigazgatóval a Figyelő aktuális számában olvasható.