Felvehették, ahogy Alec Baldwin lelőtte az operatőrt

accident Horizontal HEADSHOT
(FILES) In this file photo taken on June 22, 2021 US actor Alec Baldwin attends DreamWorks Animation's "The Boss Baby: Family Business" premiere at SVA Theatre in New York City. - US actor Alec Baldwin fired a prop gun that killed a cinematographer and wounded the director on a film set in New Mexico, US law enforcement officers said October 21, 2021. The incident happened on the set of "Rust" in the southwestern US state, where Baldwin is playing the lead in a 19th-century western. No charges have been filed over the incident, which is being investigated. (Photo by Angela Weiss / AFP)
Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy épp forgott a kamera, amikor Alec Baldwin véletlenül agyonlőtte Halyna Hutchins operatőrt.
Vágólapra másolva!

Santa Fe megye seriffje, Juan Rios szerint

felvétel is készülhetett arról, ahogy Alec Baldwin véletlenül megölte Halyna Hutchins operatőrt a Rust című film forgatásán.

A nyomozót a New York Times idézte, úgy tudják, egy jelenet próbája vagy felvétele közben történt a halálos baleset, nem a forgatás szünetében – vagyis épp foroghatott is a kamera.

Alec Baldwin Forrás: AFP/Angela Weiss

A The New York Times cikkéből az is kiderül, hogy a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, ahogy Juan Rios, a helyi seriffiroda szóvivője fogalmazott: azt próbálják kidertíeni, hogy milyen típusú lövedéket használhattak a fegyverben. Rios azt is hozzátette, hogy

egyelőre senkit ellen nem emeltek vádat az esettel kapcsolatban.

A film produkciós cége, a Rust Movie Productions közleményében azt írta, hogy a forgatást leállították és mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

– A szereplőgárdát és az egész stábot lesújtotta a tragédia, részvétünket fejezzük ki Halyna Hutchins családjának – írták

Az Új-Mexikói Filmiroda október 6-i közleménye szerint a forgatáson 75 stábtag, 22 színész és 230 "háttérmunkás" dolgozott.

Mint írtuk, halálos baleset történt Alec Baldwin filmjének új-mexikói forgatásán, miután a színész elsütött egy kellékfegyvert, és eltalált két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.