Október 24-én 11 órától különleges mesekoncertet hallgathatnak kicsik és nagyok a Bartók Rádióban. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának előadásában olyan klasszikus rajzfilmek zenéi csendülnek fel, mint a TV Maci, a Szaffi, a Macskafogó, A nagy hohoho horgász vagy a Vuk.

Híres magyar mesefilmek zenéi töltötték meg szeptember 10-én a legendás 6-os stúdiót, ahol a Toldi című animációs film premierje kapcsán adott koncertet a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, amelyet Werner Gábor vezényelt.

Mézga család

Repertoárjukban hallható volt a TV Maci főcímzenéje, a Kodály Zoltán által írt Háry János zenéje, valamint a Liszt-rapszódia a Lúdas Matyiból. A sorból olyan híres remekek sem hiányozhattak, mint a Szaffi, a Mazsola és Tádé, a Macskafogó, A nagy hohoho horgász, a Vuk és a Mézga család.

Az itt készült felvételt tűzi műsorára a Bartók Rádió Kezdőhang című gyerekműsora október 24-én 11 órai kezdettel. A Bartók Rádió ezzel a műsorral is kapcsolódik a Válogatás a magyar animáció mestereitől műsorfolyamhoz. Jankovics Marcell születésének 80. évfordulója, valamint az animáció világnapja alkalmából október 21. - november 4. között visszatérnek a közkedvelt mesefigurák a közmédia csatornáira. Két hét alatt a kortárs alkotások mellett a töretlen népszerűségnek örvendő klasszikusokat is láthatják a nézők.

A Toldi premierje kapcsán megvalósult mesekoncert bemutatása nem véletlenül esik október 24-re. Ezen a napon láthatják ugyanis a nézők a Toldi utolsó két részét a Dunán.