1967-ben kezdte el énekesi pályáját, amikor indult a Táncdalfesztiválon, ahol mint gimnazista elénekelte a Csuda jó fej című dalt. Hosszabb szünet után 1989-ben tért vissza, akkor még vetkőzni is hajlandó volt. 

"A visszatérés minden vágyam. Az elmúlt esztendők legnagyobb részét az NDK-ban és Csehszlovákiában töltöttem, ahol rengeteg tévéműsorban szerepeltem, a kint készült lemezeim is sikeresek voltak. Mára azonban elegem lett, hogy idegen dalokat adjak elő. Saját produkciót szeretnék" - nyilatkozta 1989-ben, annyira régen, hogy az említett két ország már nem is létezik három évtizede.

"Ritmusos, táncolható, dögös, de romantikus muzsikára gondolok. Ehhez keresem most a megfelelő partnereket. A Rádióban már készült egy felvételem, a Nagycirkuszban adtam elő a kislányommal. Nagy sikerünk volt, erre alapozom reményeimet. Szerintem egy jó Karda Beára igenis szüksége van a magyar popzenének és közönségnek. Olyan emberek is vannak már a szakmában, akikről jobb, ha nem szólok semmit" - tette hozzá.

Karda BeaPolip magazin

"A fotókon is látható, hogy mindent megteszek a siker érdekében. Úgy érzem, újjászülettem. Átértékeltem a magánéletem, és most be fogom bizonyítani, hogy megállók a saját lábamon. Túl sokáig voltam csendre kényszerítve ahhoz, hogy továbbra is hallgassak" - jegyezte meg. Alább pedig a szexi képe, amely egy rockmagazinban jelent meg.

Polip magazin