Szinetár Miklós a Rózsa Sándor című sorozatban rendezte Oszter Sándort, akit még főiskolai hallgatóként választott ki a címszerepre. Az Origónak emlékezett a 73 évesen meghalt színészről.

A 73 évesen szívinfarktusban meghalt Oszter Sándor karrierje a Rózsa Sándor című sorozattal indult, amelynek rendezője, Szinetár Miklós az Origónak emlékezett röviden.

Oszter Sándor a Rózsa SándorbanForrás: MTI/Lajos György

"Nagyon-nagyon gyászolok, nagyon szerettem, úgy hiszem, hogy ő egy elsőrangú filmszínész volt. Többször elmondtam már, hogy ha Amerikában születik, akkor világsztár lett volna belőle, így a magyar filmekben szerepelt egyedülállóan tehetségesen, szuggesztíven. Ha ott volt a képernyőn vagy a mozivásznon, nem lehetett másra figyelni. Hihetetlenül jelentős filmművész volt" – mondta.

Szinetár MiklósForrás: Kummer János

"Főiskolai hallgató volt még, amikor én már a televízióban dolgoztam, és őt választottam a Rózsa Sándor címszerepére. Akkor nem volt ez egy kis kaland, egy főiskolai hallgatóval végigvinni egy nagy, több részes sorozatot, amelyet egy egész ország néz" – emlékezett.