A tragikus hirtelenséggel, infarktusban  meghaltOszter Sándorra emlékezett az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában. A Kossuth-díjas művésszel töltött közös pillanatait pályatársa és barátja, Benkő Péter idézte fel, aki szerint Oszter páratlan művészi képessége abban rejlett, hogy elképesztő indulatokkal dolgozott, egy kitörésre kész vulkán munkált benne.

Oszter Sándor egyik híres mondása volt, hogy az életben a legnehezebb dolog önmagunk alakítása a hétköznapokban. Az ember nem tud mindig kreatív, erős és szilárd jellem lenni, néha csak ül és nyalogatja a sebeit – idézte fel az M5 megemlékezésében a Kossuth-díjas színművész gondolatait. A Magyar Televízió Rózsa Sándor-sorozatának címszereplőjeként országszerte ismertté vált művész 2021. október 29-én hunyt el. A közmédia kulturális csatornája esti műsorában Benkő Péter visszaemlékezéseivel búcsúzott el a művésztől.

Oszter SándorForrás: MTI/Beliczay László

Egy szimpatikus hős volt, de mint a legtöbb színésznek, neki is hatalmas indulatai voltak. Oszter Sándor egy vulkán volt. Bár én sosem voltam tanúja a kitöréseinek, de úgy sejtem, ezzel a vulkánnal küzdött egész életében – emlékezett vissza a közelmúltban elhunyt pályatársára Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában.

Oszter Sándor intenzív, különleges művész volt, akire annak idején még Latinovits Zoltán is felfigyelt a tömegben egy főiskolai esten, amelynek vendége volt. A közönség és a szakma is hamar észrevette tehetségét: drámai hősöket és karakterszerepeket egyaránt hitelesen formált meg.

Sándor egy kemény, betyárhős alkatú ember volt. De sosem volt antipatikus. Szerették őt, mert kedves, szeretnivaló személyiség volt, nemcsak a filmvásznon és a színpadon, hanem az életben is– tette hozzá Benkő Péter, aki annak idején együtt kezdte pályáját Oszterrel, és bár különböző karakterű emberek voltak, mégis hamar életre szóló barátságot kötöttek. Bár ő mindig lágyabb természetű volt, kedvelte Oszter Sándor impulzív és határozott személyiségét. A MédiaKlikk oldalon a Librettó idézett adása 60 napig visszanézhető.