11. A pilot tetszett az HBO vezetőinek, de úgy érezték, lehetne még merészebb. „Szeretjük a karaktereket. Szeretjük a sztorit is, de az egész olyan biztonsági játéknak tűnik. Lehetne még durvább, brutálisabb?" - kérdezték a készítőktől, majd válaszképp olyan jelenetek jöttek, mint amikor Claire ellopott egy lábat a hullaházból.

12. A világon sok ezer sorozat készült az elmúlt 60-70 évben. A legjobbak közt lenni egy iszonyatosan erős mezőnyben nagy dicsőség, az Empire magazinnál a Sírhant művek a 27. helyen végzett, amikor összeszedték minden idők 50 legjobb sorozatát.

13. Évekkel a sorozat lezárása után Peter Krause véletlenül belenézett a sorozatba, és bevallotta, hogy szégyellte a szexjeleneteit. Amikor forgatta, fel sem merült benne, hogy ezek a jelenetek örökre a neten elérhetők lesznek. Akkoriban természetesen már volt net, de HBO GO nem, és még messze volt a streaming-cégek felfutása.

14. Peter Krause (Nate Fisher) a castingra úgy ment, hogy David szerepe kell neki, sokkal izgalmasabb feladatnak tartotta. Alan Ball viszont gondban volt, mert nem talált igazán jó színészt Nate karakterére, és amikor látta, milyen jól működik a kémia Krause és Rachel Griffiths (Brenda Chenowith) között, akkor eldőlt a dolog.

HBO

15. Peter Krause (a fenti képen) elmesélte egyszer, hogy amikor apja meghalt, értelemszerűen elkezdte intézni a temetést. Ekkor találkozott temetkezési vállalkozóval, aki nagyon lelkes volt, amikor felismerte őt, kijelentette, hogy nagy megtiszteltetés neki, hogy találkozhatott vele (biztos szakmai szemmel nézte végig a sorozatot). Krause nem szólt, csak hagyta, hogy lassan visszatérjenek arra, amiért jött.

16. Frances Conroy, James Cromwell és Kathy Bates szerepeltek a Sírhant művekben, majd sok évvel később találkoztak és együtt forgattak az ugyancsak nem túl vidám Amerikai Horror Story-ban.

17. Frances Conroy és Richard Jenkins ebben a sorozatban feleség és férj (noha utóbbi elég gyorsan meghal), de korábban már játszottak házaspárt, méghozzá a Queen című sorozatban.

HBO

18. Lauren Ambrose (a fenti képen, a karaktere Claire Fisher) és Freddy Rodríguez (Frederico 'Rico' Diaz) is dolgoztak később együtt, a Buli az élet-ben szerepeltek.

19. Volt olyan karakter, amit Alan Ball már kifejezetten úgy írt meg, hogy tudta, ki fogja eljátszani. Federico Diaz figurája így jutott Freddy Rodrigueznek.

20. Anna Faris elment a castingra, Claire Fisher karaktere tetszett neki, de nem járt sikerrel, szerinte nem vették komolyan. Juliette Lewis akkor még nem volt világsztár, ő Brenda szerepét akarta, de nem kapta meg.