A kilenc évvel ezelőtt meghalt énekes három kazettát hagyott lányára, melyeket kizárólag 18. születésnapján hallgathat meg - írja a Bors.

2012-ben, halálának évében már tudta Komár László, hogy mi vár rá, ezért még időben elkészített három darab, egyenként 80 perces felvételt, amiket lányának, Karolinának címzett. Kikötötte, hogy a magnókazettákat csak 18 éves korában kaphatja meg, és arról is gondoskodott, hogy az adathordozók ne kerüljenek rossz kezekbe. Az egyik legjobb barátjához, egyetlen lányának keresztapjához, Stark Ferenchez fordult segítségért. A Bors nála, budapesti otthonában talált rá a titkos üzenetekre.

Februárban Laci már biztosan tudta, hogy meg fog halni, ezért megkért, hogy őrizzem meg a kazettákat Karolina 18. születésnapjáig. Így tehát 2022. október 15-ig őrzöm, és nem adom oda azokat senkinek – mondta a lapnak Ferenc, akinek Komárral való barátsága 1985-ben kezdődött. Ekkor Stark előző zenekara, a Color együttes megszűnése után kérte fel Komár, hogy nála zongorázzon. 27 évig, egészen a haláláig együtt zenéltek.

Komár LászlóForrás: MTI/Soós Lajos

"Egy pukkanós zacskóban adta át nekem Laci a mikrokazettákat, és még egy diktafont is mellékelt hozzá, amivel meghallgathatja majd Karolina a felvételeket" – folytatta Ferenc a történetet.

A Bors azt is megtudta Komár László barátjától, hogy az exfeleségek anno pereskedtek a hagyatékon, és ilyen-olyan módszerekkel mindannyian megpróbálták kiszedni Ferencből az igazságot a kazetták hollétéről, de ő mindvégig tartotta magát a barátjának adott szóhoz. Egykor Komár szinte csak benne bízott, ezért is kerülhettek hozzá a hanghordozók.

"Ezt rád bízom, egyik nőnek se add oda!" – mondta határozottan Komár halála előtt másfél hónappal, amikor az adathordozókat átadta barátjának.

Maga Ferenc is csak annyit tud a hangüzenetek tartalmáról, amennyit a sztár halála előtt elmondott neki róluk.

Nagyon titokzatos volt, nem árulta el pontosan. De azért sejtéseim vannak: szerintem Karolina örökségét hordozzák – mesélte a zenész a Borsnak, és hozzátette, hogy minden ki fog derülni egy éven belül, addig viszont maradnak a találgatások.