85 évesen is jégkorongozik Egri János

Egri János
Vágólapra másolva!
Csak élni kell, sűrűn, tartalmasan, ennyi az egész - nyilatkozta.
Vágólapra másolva!

"Van egy baráti társaság, Magyar Öregfiúk jégkorong-válogatott, olyan játékosok alkotják, akik sok-sok alkalommal szerepeltek korábban a nagyválogatottban is. Nagyon jó baráti társaság, heti kétszer van edzésünk. Kanadában is indultunk senior versenyen, jó helyezést értünk el. Nem elsődleges cél föllökni a másikat a palánkra, de ha valaki el akar menni, mindenáron meg kell akadályozni, így előfordul, hogy elesik valaki - külső segítséggel. Van azonban egy finom tisztelet, egy nagypapát nem akarnak agyonnyomni" - ezt még tíz évvel ezelőtt nyilatkozta az Origónak a veterán tévés, de azóta sem szakított ezzel a sporttal.

Egri János Facebook

Egri János sporttal ünnepelte a 85-öt. Szokásához híven beöltözött hokiszerelésbe, aztán egy órán át siklott a jégen, de úgy, mint amikor válogatottként korcsolyázhatott a Kisstadion nyitómeccsén a románok ellen. "Azt mondtam a barátaimnak, az edzés után majd lesz néhány körözöttes szendvics. Úgy látszik, mégis miattam jöttek el ennyien, és nem az asztalra tett kaviáros falatok miatt.

Most is velem voltak és felköszöntöttek. Azt kérdezik tőlem sokan, mi a titok, hogy ilyen jól bírom? Ma is rendszeresen jégkorongozom, és aktív maradtam. Nos, csak élni kell, sűrűn, tartalmasan, ennyi az egész" - idézte a Blikk.