250 milliárd forintra perlik a halálos zenei fesztivál szervezőit

At least 8 dead, several injured at US music festival: authorities  Horizontal
(FILES) In this file photo taken on October 7, 2018 US rapper Travis Scott performs onstage at the ACL Music Festival at Zilker Park in Austin. - Rappers Travis Scott and Drake have been sued for having "incited mayhem" after eight people were killed and dozens injured in a crush during a Texas concert, the law firm confirmed on Sunday. Texas firm Thomas J. Henry Law on Sunday tweeted a story published by the Daily Mail on the suit, confirming it had filed "one of the first lawsuits in Travis Scott Astroworld Festival tragedy." (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Vágólapra másolva!
750 millió dollárra perlik az Astroworld szervezőit és fellépőit – köztük Travis Scottot és Drake-et –, miután a fesztiválon tíz ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Egy houstoni ügyvéd csapat az Astroworld fesztivál tíz áldozata és több károsultja nevében nyújtott be 750 millió dolláros, közel 250 milliárd forintos keresetet, ennyi pénzre számítanak kártérítésként az emberéletekért és az érzelmi traumákért.

Travis Scott Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Az Astroworld fesztiválon tíz ember meghalt – köztük egy kilencéves gyerek is – a bírósági kereset szerint a szervezők hanyagsága miatt, mivel nem törődtek eléggé a biztonsággal. Mint írtuk, a rendezvényen kitört a pánik, miután az 50 ezres tömeg megindult a színpad felé, többeket valószínűleg agyontapostak.

A perben a nyitókoncertet adó Travis Scott, illetve Drake is érintett, az Apple Music, a Live Nation és az Epic Records mellett ők is az alperesek között vannak.