A fiatal Staller Ilona érdekházasságot kötött egy olasz férfival, hogy világútlevélhez jusson, és kalandvágyból ment Milánóba, majd Rómába. A magyar sajtó 1987-ben fedezte fel, amikor képviselő lett egy időre – de honnan indult a legismertebb magyar pornósztár, aki tinédzserként iskolai órák közötti szünetekben már az ablakban kellette magát, és akit az erkölcsrendészet vitt be, mert idős férfiakat ingerelt a mozi sötétjében?

„Éljen a szexuális energia! - hirdeti a legismertebb olasz pornósztár, aki a mostani parlamenti választásokon a radikális párt színeiben bejutott a római képviselőházba. A szőke művésznő - akiből most honanya lett - a szakmában Cicciolinaként tett szert hírnévre. Ez nagyjából annyit jelent, hogy Husika. A tényékhez tartozik azonban, hogy korántsem dundi, és 37 esztendővel ezelőtt Budapesten még Staller Ilona néven anyakönyvezték" – ez volt az első hír, ami a magyar sajtóban megjelent Staller Ilonáról, az Esti Hírlap hozta le 1987. június 17-én. Rövidre rá több hazai napi- és hetilap foglakozott vele, az Élet és Irodalomba és a Ludas Matyiba is bekerült.

https://www.instagram.com/cicciolina_official

„Úgy szeretnék megjelenni a parlamentben, ahogy Cicciolinához illik, talán valami kissé áttetsző ruhában, miért ne? Andreotti, amikor megkérdezték tőle, hogy mit gondol Cicciolináról, azt mondta, hogy őneki nincs semmi problémája, ha a parlamentbe megy, csak fel kellene, hogy öltözzék, a feje tetejétől egészen a talpáig" – kuncogott, amikor a Képes 7 nevű lap kérdezte 1987 nyarán. De honnan indult ez a furcsa karrier?

A bécsi vonatot nézve álmodozott

„Nagyanyám, Telesky Valéria mindenkinek, aki ezt hallani akarta, azt mondta, hogy 1951. november 26-án születtem egy viharos éjszakán. Azt mondják, hogy a többi babával ellentétben, akik kínban és könnyek között jönnek a világra, én mosolyogtam születésem pillanatában" – mondta egyszer Staller Ilona.

Egy pesti bérházban született, és nem voltak róla jó emlékei. „A házban, amelyben születtem, úgy össze voltak préselve az emberek, mint szardíniák a dobozban, csupa nagy fenekű asszony, zsírpecsétes, koszos, nagy hasú férjekkel, a lépcsőházban rohangáló, ordítozó kölykökkel, öreg lemezjátszók recsegésével, no, és annak az átkozott ébresztőórának a csörgésével, amely már reggel fél hétkor széttépte az álmomat."

https://www.instagram.com/cicciolina_official

A nagyanyja néha elvitte a pályaudvarra, gyönyörködni a Wiener Walzer indulásában. Emlékeiben az expressz szép volt, erős és félelmetes, fújt és füstöt okádott, és akkor megfogadta, hogy ő is útra kel majd. Gyerekkori álmait szeretett nagyanyjával együtt temette el. „Így visszagondolva, azt hiszem, én sose mentem át a gyerekkorból az ifjúságba átvezető buta-suta kamaszkoron... nagyon korán érő nőnek éreztem magam" – vallotta.

Az anyja mégis hű maradt az első szerelme emlékéhez, egy találkozáshoz, amely egy nyáréjszakán a Balaton partján történt. „Az a férfi alig gombolta ki a katonanadrágját... A dolog legföljebb egy vagy két percig tarthatott, akkor a katona eltette összeesett szerszámát, visszagombolta a nadrágját, becsatolta az övét, vállára akasztotta a puskáját, a zsákját, és futni kezdett, hogy beérje a frontra induló csapatát. Soha többé nem tért vissza. Miután ő ellőtte élete utolsó töltényét, őt is lelőtték a csatamezőn. Lelőtték, mint egy nyulat, anyám ott maradt a nedves szalmán széttárt combokkal... A férfit, aki elhagyta anyámat, az élet hagyta el, kereszt nélküli jeltelen sírban rohadt el egy isten háta mögötti bozótosban, valahol az osztrák határ közelében" - emlékezett Cicciolina anyja történetére.

Pajzánkodott a sötétben, bevitték 

A gyermek Ilona tisztában volt szépségével, hiszen mindig dicsérték, úgyhogy otthon rengeteget mászkált meztelenül – sokáig nevelőapja, anyja fürdették törölgették. A házban két, vele egykorú barátnője volt, velük lógott az iskolából, uszodába mentek, illetve egy közeli, lerobbant moziba. „A terem legsötétebb sarkában ültünk le, vártuk a férfiak közeledését. És ez sohasem maradt el. Élveztük, ha felizgathattuk őket. Csakhogy, amint észrevették, hogy kiskorúak vagyunk, megijedtek és lekoptak" - emlékezett.

https://www.instagram.com/cicciolina_official

Egy ősz, szakállas férfi elővette a péniszét, Ilona ordibálni kezdett vele, de annak az esetnek nem lett következménye. Később viszont túlzásba vihették a sötét moziban a férfiak ingerlését: „Ágit, a barátnőmet egy mozibotrány után elvesztettem szem elől. Egy napon az erkölcsrendészet rajtacsípett bennünket, és előállítottak a kerületi kapitányságon. Fiatalkorú utcalányoknak akartak minősíteni minket... Az apám közbelépett, és az ügy ezzel lezárult."

Anyja modellnek szánta

„Egy augusztusi reggel anyám hívott és kérte, hogy vetkőzzek le teljesen meztelenre. Tenyeréből egy szabócentit gurított ki. Először a fejem kerületét mérte meg, aztán a mell-, derék- és csípőbőség következett. Egy néhány évvel korábbi fotóm hátára jegyezte fel az adatokat. Tudod, mondta, az egyik manökenügynökség tizenkét és húsz év közötti fiúkat és lányokat keres divatbemutatókhoz. Most megfoghatod az isten lábát! Befutsz, ez nem is történhet másképp!" - mondta neki az anyuka.

https://www.instagram.com/cicciolina_official

A konyha törött tükrében nézegette magát. „Nem voltam más, mint egy alig tizenhárom éves csitri, kicsi, de jól formált cicikkel. Életrajzot fogalmaztunk anyámmal, amelyet magunk találtunk ki, és elküldtük az ügynökségnek. Rohantam föladni a levelet. Egy hét múlva behívtak próbafelvételre. A gondolattól teljesen lebénultam, rám tört a lámpaláz. Halálosan izgultam. Kerek-perec kijelentettem, ha anyám nem jön velem, én sem megyek" – idézte fel a múltat. Anyja buzdította, menjen egyedül, miniszoknyában, kellesse magát.

A fotós prémekre fektette, a plafonról műhó hullott, a háttér téli tájképet ábrázolt, az előtérben szürke lovak által húzott trojka, a szán mögött egyenruhás lovasok voltak. Sokan mászkáltak a stúdióban, ott volt az ügynökség igazgatója, a fotós asszisztense, a világosító, a maszkmester, a fodrászok, az öltöztetők, a berendezők... és mások, akik csak úgy jöttek-mentek és bámulták. A munka után hallotta, amit egy technikus arról beszél másnak, hogy megbolondította a „kiscsaj" és lenne ötlete, mit tegyen vele. Magyarán, megkívánt egy 13 éves kislányt.

Gyerekként majdnem megerőszakolták - a cikk folytatódik, lapozzon!