Cicciolina érdekházassága után hamar meglett az útlevél, amire nagyon vágyott, és amint tehette, el is költözött a férfitól. „A lehető legkevesebb holmit vittem magammal, csak annyit, amennyit egy újonnan vásárolt bőröndbe be bírtam tömködni. Fölvettem tűsarkú cipőmet, fejemre tettem a mályvaszínű fátylas kalapot. Fátylát az arcomra terítettem, és elbúcsúztam a szüleimtől, aztán kimentem a pályaudvarra. Reggel már Milánóban voltam. Észrevettem, hogy a milánóiak gazdagok és előkelőek. Ez a benyomásom egyre csak erősödött. Szóval, jól éreztem magam Milánóban" - summázta.

https://www.instagram.com/cicciolina_official

Azonnal talált munkát, rengeteg pénzt keresett erotikus filmekkel. "Aztán átmentem Rómába, hogy igazi karriert csináljak. Az erotikus filmen tett első milánói lépéseim után itt kaptam meg az igazi filmszerepet. És ha ez még nem is jelentette a karriert, de a kezdetét mindenesetre igen" - emlékezett.

https://www.instagram.com/cicciolina_official

1988 júniusában azt mondta a Magyar Hírlapnak, hogy kalandvágy volt benne, azt hitte, hazajön majd. „Mikor kimentem, nem gondoltam, hogy Olaszországban maradok. Eleinte, heti kétszer kaptam reklámfotó lehetőséget Milánóban. Aztán elkezdtem filmezni. A népszerűséget azonban a privát rádió hozta. Szerelemről beszéltem a 14-80 év közötti hallgatóknak. Szerettek. Felhívott egy kislány, és a maszturbációról kérdezgetett" – nyilatkozta.

A cikksorozat második részét egy hét múlva olvashatja.

Forrás: Esti Hírlap, Képes 7, Magyar Hírlap, Cicciolina, a szexciklon