A teljes széfet állítólag egy megbántott, megalázott, ki nem fizetett villanyszerelő lopta el bosszúból Pamela Anderson és Tommy Lee villájából, méghozzá úgy, hogy egy éjjel – a biztonsági kamera miatt - kutyának öltözött, míg átosont a kerten. A történetben felbukkannak maffiózók, motoros bandák, ravasz ügyvédek és gátlástalan pornóipari szereplők egyaránt. A világ leghíresebb, pornót is tartalmazó homevideójából sokan meggazdagodtak, kivéve a sztárpárt, amely csak rohant az események után: még híresebbek lettek, de pénzben keveset profitáltak a különös történetből.

1990-ben már Playboy-címlapja volt az USA-ban, 1992-től pedig Pamela Anderson már világsztárnak számított, a Baywatch-ban ő alakította C.J. Parker karakterét, férfiak milliói nézték, amint a kaliforniai óceánparton rohangál az ikonikus piros fürdőruhában. Egykor a Baywatch volt a világon a legnézettebb sorozat, 1,1 milliárd tévézőhöz jutottak el az epizódok hetente. Pamela öt évadon át dolgozott a szériában, ezzel övé lett az egyik legtöbbet szereplő karakter.

Pamela Anderson a csúcson, a Baywatchban

A nála öt évvel idősebb Tommy Lee már korábban befutott a Mötley Crüe együttessel, a banda lemezei, a Too Fast for Love (ez volt az első, 1981-ben), a Shout at the Devil, a Theatre of Pain, a Girls, Girls, Girls, a Dr. Feelgood már azelőtt kijöttek, hogy Pamelát lefotózta volna a Playboy. A metálbanda hatalma bulikat csapott, tízezrével vonultak a fiatalok a koncertjeikre. Jóval később egy film is készült a botrányokat gyakran szállító zenekar történetéről, a Dirt-ben mond valaki olyasmit, hogy a legtöbb rockzenész megpróbál néha állat lenni, mert azt várják el tőlük, de a Mötley Crüe tagjai teljesen maguktól voltak állatok, nem azért, hogy a bulvársajtót kiszolgálják.

A Mötley Crüe a 80-as évek közepén

Lee összesen négyszer nősült. Első felesége Elaine Starchuk volt, a második, 1986-ban a csinos színésznő, Heather Locklear, akitől végül 1993-ban vált el. A dobos később eljegyezte Bobbie Brown modellt, de őt már nem vette feleségül, mert megismerkedett Pamelával. Ő viszont valami olyan mágikus hatással lehetett a sok mindent tapasztalt, sok száz nőt már ágyba (medencébe, bárhová) cibáló rockzenészre, hogy a megismerkedés után mindössze négy nappal, 1995 februrár 19-én elvette. A ceremónia a strandon volt, Pamela pedig bikiniben.

A párost erősen összetartotta a szexualitás, mindenféle gátlástalan játékban benne voltak, és fel is vették magukat videóra, nem gondolván, hogy majd kikerül egy felvétel. A történet szerint nem lett volna semmi baj, de Tommy Lee egyszer felettébb goromba volt azzal a csapattal, akik a malibui házuk felújításán dolgoztak, szerinte trehány munkát végeztek, nem akart fizetni. Egy Rand Gauthier nevű villanyszerelő ezen felpaprikázódott, neki 20 ezer dollárral tartozott a híres pár (mai árfolyamon 6,4 millió forintról volt szó), úgyhogy a fővállalkozóval együtt megjelent a háznál. Ekkor megjelent Tommy Lee, puskát szegezett rájuk, és azt ordibálta, hogy takarodjanak a birtokáról.

Ez volt a pillanat, amikor a villanyszerelő bosszút esküdött. A Rolling Stone magazin cikke szerint Rand Gauthier nem volt valami menő figura, a szüzességét is csak felnőttként veszítette, fizetett el egy Las Vegas-i prostituáltnak. A dehonesztáló jelenet után elhatározta, hogy ellopja a garázsból a páros széfjét, benne Pamela drága ékszereivel, Lee pisztolyaival és minden mással. Meg akarta leckéztetni a megsértett kisember az élet egyik nagy császárát, akinek a nőjét a fél világ irigyelte, aki luxusbárokban piált, és olyan klubokba járt, ahová őt soha be nem engednék.

Meg akarta tanítani a „legyőzhetetlen rockistent", aki 32 éves korára 20 millió nagylemezt eladott, hogy igenis sebezhető, egyszerű halandó. De a villanyszerelő ekkor még nem tudta, hogy a széfben egy nagyobb kincs is lapul, méghozzá egy videókazetta, rajta szexjelenettel: a teljes felvétel 54 perc, ebből szex nyolc perc, 1995 nyarán készült. Ki akarta készíteni Lee-t, de valójában csak még híresebbé tette.

Forrás: Getty Images via AFP/2005 Getty Images/Frazer Harrison

A mélyen megbántott, megalázott Gauthier azt állította, hogy 1995 teljes nyarát azzal töltötte, hogy kitervelte a betörést. Sok este lebzselt a környéken, hogy megfigyelte a villa körüli mozgást, többször éjjel háromig, hajnali négyig várakozott. Az volt a terve, hogy bemászva egy jak szőrét teríti magára, négykézláb megy át a kerten, és akkor a biztonsági kamera homályos képe alapján úgy fog tűnni, hogy az egyik kutya járkál kinn. A villanyszereplő tudott a kamerákról, ő maga telepítette azokat, és tisztában volt vele (1995-ben járunk!), hogy a nem túl éles képen nem lesz kivehető.

A villa előtt akkoriban gyakran parkoltak autók, kisbuszok, furgonok, mindenféle jármű, a betörő gépkocsija sem okozott feltűnést. A híres páros melletti telek pedig az államé volt, úgyhogy oda ki-bejártak az emberek, de főleg paparazzók, akik abban reménykedtek, hogy sikerül izgalmas képet lőniük, amit majd eladnak egy magazinnak. Anderson és Lee többször talált már a kerítésen belógó mikrofont, sőt, egyszer Lee-t le is tartóztatták, mert fegyverrel fenyegetett meg az fotóst, aki őket fényképezte, amint a kertben csókolóznak. Nem csoda, hogy sérülést (vagy halált) is kockáztattak a paparazzók, akkoriban a világhírű, hedonista párocska rettentően érdekelte az embereket.

De térjünk vissza Gauthierhez, aki csak várt és várt, tudván, hogy a bosszú hidegen a legédesebb. Lee 1995 októberében a születésnapját tigrisekkel, kardnyelőkkel, svéd death metál-bandával ünnepelte, szóval, ahogy egy rocksztárnak kell. Pár ezer dollárt drogra is elszórt, hogy a vendégsereg is elégedett legyen. A megbántott villanyszerelő viszont nem akart már tovább várni, öt nappal halloween előtt akcióba lépett.

Innen a sztori nem teljesen hihető, de a férfi heroizálta magát, azt állította, egyedül csinált mindent - majd később bevallotta, hogy valakit beavatott, de az a személy nem volt ott. A vallomás szerint azon az éjjelen bemászott, és egy jak szőrével a hátán eljutott a házig. Ott kikapcsolta a kamerákat (mint írtuk, sokat dolgozott az épületben, ismerte jól a rendszert). Éjjel három volt ekkor, állítólag még felosont a hálószobába is, ahol a két híresség békésen hortyogott.

Forrás: Getty Images via AFP/2004 Getty Images/Carlo Allegri

Itt olyan jelenetek jönnek, amelyek hitelességében sokan kételkedek, mert a betörő szerint ő egymaga távolította el a garázsban lévő hatalmas és súlyos széfet, majd egymaga vitte ki a teherautójához egy utánfutóval. Sokan kételkednek abban, hogy a 220 kilós széfet ő maga mozgatta volna. Gauthier barátai szerint a végleges sztori még másképp hangzott 1995-1996 környékén, és felmerült Troy Tompkins neve is, mint lehetséges bűntársé: ő volt a fővállalkozó, akit Lee elkergetett puskával, egyes vélemények szerint benne volt a buliban, ő várakozhatott a kocsinál.

Akárhogy is történt, a széf a villanyszerelőhöz került, aki egy speciális gyémántfejű vágóeszközzel egy óra alatt hozzájutott annak tartalmához. A rendőrségi jelentésben szereplő fegyvereket állítólag nem találta meg a széfben, de sok értékes dolgot igen, például gyémánttal kirakott Cartier karórát, arany mandzsettát, rubinttal és gyémánttal díszített keresztet. Ott volt még a fehér bikini, amit Pamela az óceánparti esküvőn viselt, és egy hi8-as kazetta, amit videókamerákhoz használtak.

Lapozzon, nincs vége, a sztori egyre izgalmasabb lesz!