Rubint Réka máig sem érti, miért nem hallgatott a megérzésére, amikor nyáron a férje a telefonja nélkül indult futni.

Rubint Réka érezte, hogy valami nem stimmel, amikor látta, hogy a férje már másfél órája nem ért haza, de elhessegette magától a sötét gondolatokat.

"Volt bennem egy rossz érzés, mert nem tudtam pontosan, hogy mikor ment el Norbi futni, de eltelt vagy másfél óra.  Azt éreztem, hogy már haza kellett volna érnie, de elhessegettem ezt a gondolatot.  Utólag már tudom, hogy ekkor már fél órája feküdt a garázs előtt magatehetetlenül" - kezdte Hajdú Péter kérdésére a LifeTV-n Rubint Réka, majd elmesélte, mi történt pontosan aznap délelőtt, hiszen később a biztonsági kamera felvételein végignézte férje emberfeletti küzdelmét az életéért.

Rubint Réka

"Csöngetett a szomszéd, ott volt nálunk a segítségem, őt kértem meg, hogy nézze meg, ki az. Egy pillanat múlva jött be újra azzal, hogy nagy a baj, Norbi rosszul van. Azonnal futottam kifelé és láttam, hogy a szomszéd már felültette őt a kerítés mellé. Nézett rám értetlen arccal, és láttam, hogy lóg a jobb lába és a jobb karja. Nem tudott beszélni. A mentők nagyon hamar, percek alatt kint voltak, ahogy a mentőhelikopter is, hiszen stroke esetén a legfontosabb az időfaktor. A házunk be van kamerázva, onnan tudjuk, hogy Norbi addigra már 45 percet feküdt magatehetetlenül. Látszik, hogy megérkezik a házhoz futva. Majd próbálta beütni a kódot, de nem emlékezett rá. Többször próbálta, majd az látszik, ahogyan a feje bal oldalát elkezdi nyomogatni. Majd megtámasztja a jobb vállával a falat, de elvesztette a támasztékot és összezuhant a fal mellett" - részletezte.

"Negyvenöt perccel azután, hogy rosszul lett, hazajött a szomszéd, és a Norbi észrevette. Próbálta tolni magát az út felé, de a szomszéd már a kapuján belül volt, és éppen készült bezárni az elektromos kaput. A kutyánk érezte, hogy baj van és beállt a fotocella és a fal közé. Ezért jött vissza szomszéd és így látta meg Norbit"- mondta a Frizbi felvételén Rubint Réka, aki a vasárnap esti adásban hosszan beszél Norbi felépüléséről és arról is, hogyan változtatta meg az életüket a stroke.