Gombos Edináék már feldíszítették a karácsonyfát, ünnepel a család - kép

Gombos Edina
Vágólapra másolva!
A TV2 egykori műsorvezetője Amerikában él, és most új fotókon mutatta meg, hogyan ünnepelnek.
Vágólapra másolva!

Gombos Edina sok képet tett közzé az oldalán, és videóval is készül azoknak, akik kíváncsiak a családi készülődésre, ünneplésre. "A Hálaadás hetében vagyunk, amikor azon elmélkedünk, miért lehetünk hálásak az életünkben. A csütörtöki Thanksgiving ebéddel, vacsorával kezdetét veszi az ünnepi szezon. Itt az a szokás, hogy ilyenkor kezdik el feldíszíteni a fákat. A legtöbben karácsony előtt négy héttel, az Ádvent kezdetekor, mások akár korábban is. Hálaadáskor összejön a család, sokan szabadságot vesznek ki, így együtt lehet ünnepi díszbe öltöztetni a fát (és az egész házat). Mivel a következő napok a nagy főzésekről, a közös családi programokról szólnak, - amerikai szokás szerint - , mi is beállítottuk a fánkat a bejárat mellé, az étkezõvel közös vendégfogadó nappaliba, aminek az ablaka az utca felé néz" - kezdte a bejegyzést.

"A szomszédokkal egymás fáit csodáljuk, amikor elsétálunk a házak előtt. Lassan az előkertekbe is kikerülnek a karácsonyi világítások.

Természetesen nem feledkezünk meg a magyar hagyományokról sem, így lesz igazi fenyõnk is, amit majd karácsonyra díszítünk fel.

A következő napokban láthatjátok, milyen amerikai finomságok kerülnek az asztalunkra Hálaadáskor. Ráhangolódásként ma már a hideg téli estékhez illő fűszeres, burgonyás-póréhagymás krémlevest főztem, és készül a forralt borunk is. Szerencsére, az ünnepre érkezett egy kis "lehűlés" Floridába, reggelente most "csak" 16 C fok van, és délutánonként is a megszokottnál picit enyhébb az idő" - írta.