Nyolc napot töltött kórházban az 50 éves mulatós zenész, Márió, miután elkapta a koronavírust. Már három hete otthon gyógyul, de még mindig nagyon gyenge, és továbbra is légzési nehézségei vannak. 

Végtagfájdalmai voltak és magasra szökött a láza, mégsem gondolt arra, hogy koronavírusos lenne. Márió felkereste háziorvosát, a tesztelés után pedig bebizonyosodott, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A tíznapos karantén kezdetén még azt gondolta, megúszta ennyivel, de állapota folyamatosan romlott, így újra orvoshoz fordult - írja a Bors

Émelyegtem, alig bírtam fölkelni, legyengültem, majd amikor már légzésnehézségeim is voltak, nehezen kaptam levegőt és szorult a mellkasom, a körzeti orvos javaslatára mentőt hívtam – kezdte a lapnak a harmonikás, aki ezután Ajkára került kórházba.

A vizsgálatok rossz eredményt mutattak, a tüdőm már csak ötvenszázalékosan működött. Nagyon ijesztő volt, mert nem lehetett tudni, hogy lélegeztetőgépre kerülök-e vagy sem. Sajnos bent rosszabbodott az állapotom, a szaturációs értékem a minimum alá csökkent, szondán keresztül oxigént kaptam 

– mesélte a lapnak Márió.

A zenésznél is jelentkeztek a szokásos tünetek, elveszítette a szaglását és az ízlelését is, de lelkileg is nagyon megviselték a történtek. Két oltás után kapta el a betegséget, de mint mondta, nagyobb baj is történhetett volna, ha nem veszi fel a vakcinákat. 

Mindenkinek azt javaslom, hordjon maszkot és vigyázzon magára – zárta a harmonikás.