Megrendítő vallomást tett a koronavíruson átesett Bunyós Pityu

Bunyós Pityu
Vágólapra másolva!
Egy hónapot töltött kórházban, ez idő alatt pedig több mint tíz kilót fogyott Bunyós Pityu. A mulatós zenész ráadásul a betegsége előtt szeretett édesanyját is elveszítette.
Vágólapra másolva!

Az 54 éves egykori ökölvívó kálváriája októberben kezdődött: 39 fokos láza négy-öt napon át nem enyhült, de szaglása és az ízlelése nem szűnt meg, ezért nem gyanakodott koronavírusra. Mivel nem javult az állapota, házilag végzett tesztet, ami pozitív eredményt hozott. Egyre rosszabbul lett, ekkor döntött úgy, hogy mentőt hívnak - írja a Bors.

Bunyós Pityu elvesztette szeretett édesanyját Forrás: Sláger TV

– Bekerültem a Honvédkórházba, tüdőgyulladással kezeltek, de pár nap után hazaengedtek. Sajnos picit sem javult az állapotom, ezért másodszor is ki kellett hívnunk a mentőt, és újra bekerültem a kórházba, akkor kezdődött a kálváriám – mondta a lapnak Bunyós Pityu. A mulatós zenészen sok vizsgálatot elvégeztek, és kiderült, hogy a tüdejének csak körülbelül negyven százaléka működik.

Már három kilót sikerült visszaszednie

Az állapota hét nap után kezdett javulni, ekkor kerül ki az intenzív osztályról, és összesen körülbelül egy hónapot töltött kórházban.

– Egy percre nem fordult meg a fejemben, hogy meghalhatok. Nem akartam semmilyen negatív gondolatot beengedni az agyamba, csak azt mantráztam a fejemben, hogy meg fogok gyógyulni – mondta a Borsnak a zenész, aki azt is hozzátette: nagyon rendesek voltak vele az orvosok és az ápolók, nekik is köszönheti, hogy ma itt van.

– Amikor átkerültem pulmonológiára, percről percre jobban lettem. Igaz, hogy fogytam 12 kilót, sajnos mindet izomból, de ez a legkisebb probléma ahhoz képest, amin átmentem. Egyre jobban éreztem, hogy közeledik a perc, amikor hazamehetek.

Szerencsére most már itthon gyógyulok, több mint egy hete kijöhettem a kórházból. Rengeteget sétálok, fejlesztem a tüdőmet, sőt 3 kilót sikerült visszaszednem – mondta a mulatós sztár.

Még el tudott búcsúzni az édesanyjától

A zenész gyógyulását azonban nagyban nehezítette, hogy betegsége előtt tragikus hirtelenséggel elveszítette imádott édesanyját.

– Nem mondtam senkinek, hogy milyen nagy fájdalom ért. Mi anyukával nagyon össze voltunk nőve.

Én még most sem fogtam föl, hogy elment, minden nap beszélgetek vele, a fotójával, mintha itt lenne

– mondta Bunyós Pityu a lapnak. A Bors cikkéből az is kiderül, hogy a zenész édesanyját egy hét altt vitte el a betegség, de még el tudott köszönni tőle.

Lementem hozzá Szabolcsba a kórházba, beöltöztünk, és megengedték, hogy találkozzak vele. Akkor még nagyon halkan tudott beszélni, de borzasztó gyenge volt. Elbúcsúztam tőle, és megköszöntem neki mindent! – emlékezett vissza a zenész.