10 millió forintot lehet nyerni Kasza Tibinél, a TV2 műsorában

szerencsekerék, tv2, műsor, Kasza Tibor, Kasza Tibi, show, vetélkedő, tv, televízió, kvíz, kvízműsor
Vágólapra másolva!
Visszatér a képernyőre a Pénzt vagy éveket! A formátum sikerét bizonyítja, hogy öt évvel a debütálása után már 18 ország vásárolta meg a jogokat. Szlovéniában, Szlovákiában és Ukrajnában most először tűzik képernyőre, Magyarországon a negyedik, Olaszországban pedig már az ötödik évadát forgatják az életkor tippelgetős gameshownak.
Vágólapra másolva!

Az új évadban a sztárpároknak továbbra is csak annyi a dolguk, hogy kitalálják az előttük álló civil emberek életkorát, és ha ügyesen játszanak, akár 10 millió forint is ütheti a markukat! A segítségek felhasználásával a játékosok kapnak némi támpontot, ami közelebb viheti őket a jó megoldáshoz. Egy-egy adás során 6+1 ember életkorát kell eltalálniuk.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy a játék halad előre, egyre nagyobb a tippelés tétje, minden elhibázott év egyre többe kerül, azaz, a tipp és a helyes életkor közti évek száma először 100.000 forint veszteséget jelent évenként, ám a végén már 600.000 forintba kerül 1 évnyi tévedés. Így csökken folyamatosan az elején rendelkezésükre álló 10 millió forint. Minden körben először tippelni kell, aztán egy segítség áll a sztárok rendelkezésékre a pontosításhoz: akár egy sláger, vagy egy fontos esemény abból az évből, amikor a színpadon szótlanul álló civil született. A döntőben a megmaradt nyereményt pedig csak akkor vihetik haza a sztárok, ha tökéletesen beletrafálnak az előttük álló hetedik ember életkorába.

A műsorvezető, aki humorfelelős is egyben, ezúttal is Kasza Tibor lesz.