Különleges koncertre invitálta Plácido Domingo a Virtuózok V4+ magyar döntősét

virtuózok
Vágólapra másolva!
Rendkívüli előadások, elképesztő tehetségek, szórakoztató, meglepő és megható pillanatok – ezekben részesülhettek péntek este a Duna Televízió nézői, hiszen a Virtuózok V4+ első nemzetközi elődöntőjében tíz ámulatba ejtő produkciót láthattak. Bemutatkozott a négy magyar induló közül kettő, Kádár Viktória zongorista és Oláh Vilmos gitáros, akit Plácido Domingo egy különleges fellépésre is invitált a Real Madrid új stadionjába. Hogy kik jutottak tovább az első elődöntőből, és hogy miként került Queen sláger egy klasszikus zenei tehetségkutatóba, ez is kiderült - áll az MTVA közleményében. 
Vágólapra másolva!

A Virtuózok V4+ nemzetközi versenyének két házigazdája Ida Nowakowska lengyel színésznő-műsorvezető és a népszerű német műsorvezető, Thomas Gottschalk köszöntötte öt ország nézőit pénteken este, hiszen a résztvevő országok mindegyikében egyszerre sugározzák a klasszikus zenei tehetségkutató elődöntőit és a döntőt is.

A két műsorvezető MTVA

Öt ország húsz ifjú tehetsége került a Virtuózok V4+ nemzetközi mezőnyébe, amelynek első elődöntőjében Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Horvátország négy-négy ifjú művésze közül kettő-kettő mutatkozott be a nemzetközi zsűri előtt. A résztvevő országok zenei szaktekintélyei, Alicja Węgorzewska lengyel operaénekes, Peter Valentovič szlovák karmester, Gabriela Boháčová cseh művészeti igazgató, valamint Petar Čulić horvát gitárművész, illetve a magyar zsűritag Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán operaénekes értékelte az előadásokat. Az egyszemélyes "szuperzsűri" szerepét Maestro Plácido Domingo világhírű operaénekes, karmester tölti be.

A zsűri MTVA

A péntek esti első nemzetközi elődöntőben a nézők megismerhették mind a tíz indulót, bepillanthattak úgy a magánéletükbe, mint a felkészülésükbe. Megismerhették motivációikat és persze elmerülhettek csodálatos játékukban is.

Ebben az elődöntőben mutatkozott be a 12 éves zongorista, Kádár Viktória és a 18 éves gitárvirtuóz Oláh Vilmos is hazánkból. Kádár Viktória még Thomas Gottschalkkal is zongorához ülhetett, sőt Plácido Domingo is kifejezte, örömmel játszana vele ő is négykezest. Oláh Vilmos pedig a méltató szavak mellett egy rendkívüli invitálást is kapott a Maestrótól, aki a magyar tehetséghez hasonlóan Real Madrid-drukker. „A stadionjukat, a Bernabéut éppen felújítják, a tervek szerint legkésőbb jövő nyáron megnyitják. Remélem, eljössz majd egyszer és adsz ott egy koncertet. Örülnék, ha eljönnél hozzánk" – mondta Plácido Domingo.

Oláh Vilmos, Virtuózok MTVA

A zsűrinek azonban ezen az estén döntenie is kellett, az országokat képviselő két fiatal közül ugyanis csak egyet juttathattak tovább a döntőbe. Hazánkat a Virtuózok V4+ december 17-ei döntőjében Oláh Vilmos képviselheti. Hogy mellette ki lesz Magyarország másik döntőse, az a következő nemzetközi elődöntőn kiderül, december 10-én 20.35-től a Duna Televízión.

A Virtuózok V4+ első nemzetközi elődöntője, amelyből kiderül, miért szólalt meg egy Queen-dal a műsorban és persze megismerhető a többi nemzet továbbjutója is, IDE kattintva újranézhető.

A Virtuózokkal kapcsolatos minden információ megtalálható a műsor weboldalán.