Szerelmi naplót vezetett Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos

Pécsi Ildikó színművésznő. és férje, Szűcs Lajos a Ferencváros labdarúgója.
1969
Vágólapra másolva!
Egy éve halt meg Pécsi Ildikó. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész fél évvel követte imádott férjét, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgót. Legendás szerelem volt az övék, amely a sírig tartott. Ennek egyik dokumentuma került nemrégiben elő.
Vágólapra másolva!

A pár 1969. január 4-én házasodott össze, ám még nászútra sem tudott elmenni. A legendás focista ugyanis állandóan utazott, sokszor hetekig, hónapokig nem látta feleségét és fiát, Csabát sem. Amikor csak tudtak, leveleztek, és mindketten naplót írtak egymásnak. A színésznő írásaiból kiderül, milyen hőfokon égett a szerelmük.

Pécsi Ildikó színművésznő és férje, Szűcs Lajos, a Ferencváros labdarúgója, 1969 Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán

Több száz levél és rengeteg teleírt füzet, napló maradt Pécsi és Szűcs Lajos hagyatékában, amelyet a színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba örökölt, a tervek szerint pedig jövőre könyv formájában is megjelennek a legérzelmesebb napló- és levélrészletek.

– Voltak olyan évek, amikor Lajos csak az ünnepeket töltötte otthon – mesélte a Blikknek L. Péterfi. – Megbeszélték, hogy naplót írnak, amelybe minden részletet lejegyeznek. Amikor hosszú idő után újra találkoztak, csak kicserélték a füzeteket, és elolvasták, hogy mi történt a másikkal. Lajos így élhette át, ahogy a fiuk felállt, járni vagy beszélni kezdett, hiszen ezekben a fontos pillanatokban nem lehetett jelen. Persze nemcsak a hétköznapi történésekről számoltak be, hanem ezeken a lapokon vallottak szerelmet egymásnak. Amikor látták, hogy a társuk milyen gyönyörű szavakkal ír az érzéseiről, könnybe lábadt a szemük. Nem csoda, akkoriban bonyolult és hosszadalmas folyamat volt külföldre telefonálni, hetente maximum egy vagy két percre hallhatták egymás hangját. A leírt sorok viszont mindenért kárpótolták őket.