A 13. album a Babylon volt: a címadó dal és a Hajnali óceán népszerűek lettek. Az évtized zenei váltásai után az album ezúttal a szövegek terén hozott megújulást: ekkor dolgozott először az együttessel Trunkos András, aki előszeretettel nyúlt vallásos tárgyú témákhoz, bibliai szimbolikához.

1969-ben készült el az Omega egyik leghíresebb kislemeze, a Naplemente / Régi csibészek, majd második magyar albumuk, a 10000 lépés. Hallgassuk meg a Régi csibészek-et, amelyet szintén mindenki ismer!

1968-ban jelent meg az Omega első önálló albuma Magyarországon, a Trombitás Frédi és a rettenetes emberek. A cím az A és a B oldal első dalából lett összerakva, kifejezi az együttes zenéjében egyaránt meglévő slágeres és progresszív irányvonalat. Legsikeresebb dalai a Ha én szél lehetnék és a Trombitás Frédi lettek.

A második magyar albumuk a 10000 lépés volt. Az album az együttes beatkorszakának csúcspontja, változatos anyaga egyaránt tartalmaz könnyed, keményebb hangzású, progresszív és lírai dalokat. Alább a Tízezer lépés, cikkünk utolsó darabja:

Plusz egyként itt meghallgathatja a Gammapolist is, amivel az Omega búcsúzott Kóbor Jánostól.