Kiderült, kire hagyta 200 milliós lakását Csűrös Karola

Csűrös Karola
Budapest, 2012. november 3. Csűrös Karola színművészt köszöntik szerződése 50. évfordulója alkalmából a Ne most, drágám! című előadás után a budapesti Madách Színházban 2012. november 3-án. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Csűrös Karola hagyatéka a számtalan tévés és színpadi ereklye mellett egy angyalföldi, Dunára néző, örökpanorámás ingatlan, melynek piaci értéke megközelíti a 200 millió forintot. Csűrös Karolának nem született gyermeke, vér szerinti rokona nincs, az öröksége a jog szerint Horváth Ádám unokáira szállna. De a színésznő másképp rendelkezett.
Vágólapra másolva!

Két hete halt meg az ország egyik kedvenc színésznője, Csűrös Karola. A 85 színésznő éllettelen testét a hozzá minden nap járó ápolója találta meg. Szomszédai jól ismerték a bejárónőt, aki nemcsak a lakást tartotta tisztán, hanem az évek alatt igen jó barátságot is kialakított a színésznővel.

– Nagyon jól kijöttek egymással, amolyan anya-lánya viszonyban voltak már nagyon hosszú ideje – mesélte a Borsnak az egyik lakó, aki szerint Csűrös Karola egy ideje már mondogatta, hogy bár nagyon szereti Horváth Ádám unokáit, azt szeretné, ha halála után az ápolója kapná meg a lakását.

Csűrös Karola Forrás: MTI/Földi Imre

A Bors úgy tudja, hogy a színésznő írásban is rögzítette végakaratát, ami a joggyakorlat szerint érvényes végrendeletnek számít. A pletykák szerint a család nem teljesen elégedett a testamentummal, szerintük nem életszerű, hogy egy ilyen komoly értékkel bíró ingatlant a volt tulajdonosa csak úgy odaajándékozzon valakinek, aki nem tagja a családnak és "csak" az elmúlt években sodródott a színésznő mellé.

A hagyatéki eljárás a tapasztalatok szerint hosszú hónapokig is eltart majd, különösen, ha jogvita alakul ki a felek között.