A közmédia élőben közvetíti Kóbor János búcsúztató szentmiséjét

Kóbor János, Omega
Kóbor János (1943-2021)
Vágólapra másolva!
Élőben közvetíti a Duna World az Omega énekesének, Kóbor Jánosnak búcsúztató szentmiséjét a budapesti Szent István Bazilikából december 17-én, 19.00 órától. A megemlékezéshez a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV is csatlakozik, a gyászszertartás napján tematikus adásokkal készülnek.
Vágólapra másolva!

A Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja, a Liszt Ferenc-díjas rockénekes, Kóbor János emléke előtt tiszteleg a közmédia december 17-én, pénteken. Az életének 79. évében meghalt művészt pályatársai és rajongói a Szent István Bazilikában búcsúztatják szentmisével, amelyet a nemzetközi csatorna, a Duna World élőben sugároz, magyar idő szerint 19 órától.

A gyászmisét Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök celebrálja, beszédet mond Kóbor János pályatársa és barátja, Frenreisz Károly, valamint az Omega rajongói klubjának vezetője, Gazdag László.

A szertartás napján a Petőfi is adózik Mecky emlékének: a Petőfi Rádió a Mezgerélőben, az M2 Petőfi TV FRISS! című műsorában Kóbor János pályatársait látja vendégül, akikkel az Omega titkának fejtegetése mellett arról beszélnek, hogyan tudott hatni határokon átívelően az énekes tehetsége és különleges karaktere.

Forrás: Facebook/Omega

Januárban az M2 Petőfi TV zenés portréműsora, a Magas és Mély szintén foglalkozik majd a szomorúan aktuális témával - egy teljes adást szentelnek Kóbor János emlékének.

Kóbor János halálával véget ért az Omega története is.

A menedzser, Trunkos András bejelentése szerint Omega néven többé nem lép színpadra a zenekar. Az elhunyt hamvait végakaratának megfelelően a Balatonba szórják szűk családi körben.