Charlize Theron anyja megölte a saját férjét, a későbbi színésznő apját, de erről a nyilvánosság nagyon sokáig nem tudott semmit – miközben például Demi Moore önéletrajzából is derültek ki meglepő dolgok, Charlie Sheen pedig egy országos tévéműsorban jelentette be több év után, hogy HIV-pozitív. A sztárvilágban is akadnak súlyos családi titkok, régi traumák, netán betegségek, amelyekről az érintettek sokáig nem beszéltek, évekig, netán évtizedekig titokban tartották. Természetesen alapvetően más eset az, amikor valakit megerőszakoltak, illetve amikor valaki HIV-fertőzöttként folytat szexuális kapcsolatot nőkkel. Az egyik esetben valaki tragikus áldozat, a másikban pedig a sztár maga a bűnelkövető. Az összeállításban szereplők többsége természetesen teljesen érthetően és megérthetően nem beszélt élete drámai, tragikus korszakáról.

Charlize Theron

Az Oscar-díjas színésznő Dél-Afrikában nőtt fel egy farmon, ott ölte meg az apját az anyja. Theron 15 éves volt, amikor az alkoholista apa hazaért részegen, és puskával támadt rájuk – csakhogy válaszul az anya is elővett egy kézifegyvert, és lelőtte a férfit. A bíróság előtt végül nem kellett felelnie a tettéért, az esetet önvédelemnek minősítették.

Forrás: AFP/Tolga Akmen

Theron sokáig azt hazudta újdonsült ismerőseinek, hogy az apja autóbalesetben halt meg, először csak 2017-ben beszélt teljesen nyíltan az 1991-es esetről: Howard Sternnek akkor azt mondta, hogy számára sokkal nagyobb trauma volt egy erőszakos, alkoholista apa mellett felnőni, mint megélni a halálát.

Oprah Winfrey

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit picture alliance/Jeff Spicer/Geisler-Fotopress

Saját talkshow-jának egy 1986-os epizódjában, már 32 évesen mesélt arról a közönségnek, hogy gyerekkorában több családtagja (unokatestvére, nagybátyja) is megerőszakolta, majd már 14 évesen teherbe esett. A koraszülött fiú nem sokkal a születése után meghalt, Winfrey-nek pedig soha nem született másik gyereke. 24 évesen a családban is elmesélte egyébként, hogy mik estek meg vele kilencéves korától kezdve, de nem hitték el az ő verzióját.

Charlie Sheen

Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Rich Polk

"Három betű, amit nehéz feldolgozni" – ezekkel a szavakkal közölte 2015-ben az NBC Today című műsorában, hogy HIV-pozitív. A színész a bejelentéshez direkt egy országos amerikai adót választott, a támadásokat és a féligazságok további terjedését akarta így megakadályozni – miközben ő maga akkor már négy éve tudott a betegségéről. Ennek fényében már nem volt meglepő akkori ámokfutása sem, erre az időszakra esett ugyanis, hogy kirúgatta magát a Két pasi – meg egy kicsiből: legemlékezetesebb kirohanásait itt gyűjtöttük össze annak idején.

Corey Feldman

Ha már szóba került Sheen, a neve elhangzott egy 2020-as dokumentumfilmben, a (My) Truth: The Rape of Two Coreysban is. A film arról szólt, hogy Corey Feldmant és régi barátját, a 2010-ben meghalt Corey Haimet miként zaklatták Hollywoodban, amikor mindketten gyerekszínészek voltak – Feldman pedig Sheent is megvádolta, szerinte a színész 1986-ban, a Lucas forgatásán megerőszakolta az akkor 13 éves Haimet.

Forrás: AFP/2020 Getty Images/Jerod Harris

Sheen egyébként beteg, kitalált sztorinak nevezte a fentieket, Feldman azonban nemcsak Haimmel kapcsolatban fogalmazott meg súlyos vádakat: a filmben azokat is megnevezte, akik őt molesztálták gyerekkorában, így egykori ügynöke, Marty Weiss mellett Jon Grissom színész, valamint egy nightclub tulajdonosa, Alphy Hoffman sem örülhetett a megjelenésnek.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!