Damu Roland nagynénje: Attól félek, egyszer csak felhívnak,, hogy rossz hírt közöljenek

Damu Roland
Vágólapra másolva!
A könnyeivel küszködve nyilatkozott a Blikknek Damu Roland nagynénje, aki nagyon aggódik az életéért küzdő színészért. Damu Roland a harmadik oltást már nem tudta felvenni, még előtte koronavírusos lett és az intenzív osztályra került. Mélyaltatásban tartják, és műtüdő lélegezteti. Éva minden telefoncsörgésre összerezzen, mert a legrosszabbtól tart.
Vágólapra másolva!

Mentő szállította kórházba másfél hete Damu Rolandot, aki

maga kért orvosi segítséget, mert annyira rosszul volt, hogy a köhögéstől alig kapott levegőt.

Egy régi barátja, Szilágyi Zsolt múlt szombaton még beszélt vele, napok óta azonban csak az orvosoktól kap némi információt barátjától.

– kezdte a Blikknek a színész barátja. Damu az intenzív osztályra került, mélyaltatásba.

„Roland a harmadik oltást is fel akarta venni, ám akkor már rosszul volt, és az orvos így nem is oltotta be. Ráadásul kiderült, hogy elkapta a koronavírust is. Egyben cáfolnám azokat a híreszteléseket, miszerint az életvitele miatt romlott volna az állapota, hiszen az utóbbi időben még csak rá sem gyújtott, alkoholt pedig egyáltalán nem fogyasztott” - mondta a színész barátja.

Damu Roland Forrás: MTI/Lakatos Péter

A Blikk felkereste Damu Roland nagynénjét, aki sírva mesélte, hogy minden telefoncsörgésre összerándul a gyomra, mert a legrosszabbtól tart.

– kezdte nagyot sóhajtva Damu Éva.

„Először mélyaltatták és lélegeztetőgépre tették az intenzíven, de nem reagált jól a kezelésre a szervezete, ezért átszállították egy másik kórházba, ahol most is műtüdőkezelést kap. Azt mondták az orvosok, hogy fiatal, egészséges a szervezete, ezért próbálkoznak meg nála ezzel az eljárással. Sajnos, nem kecsegtetnek semmivel, nem is igazán tudnak mit mondani” – csuklott el Éva hangja, aki nagyon hálás az orvosoknak, hogy rendszeresen tájékoztatják unokaöccse állapotáról.

Damu Roland Fotó: Life.hu

„Amikor még csak az intenzíven volt lélegeztetőgépen, úgy volt, hogy bemehetek hozzá, de aztán rosszabbul lett és átszállították egy másik kórházba, ahová még nem mehettem. Nagyon remélem, amikor legközelebb mehetek hozzá, már sokkal jobban lesz. Noha próbálnak nem megijeszteni, nem tudnak semmi biztatót sem mondani, nekem pedig se éjjelem, se nappalom, annyira aggódom, főleg, amikor megcsörren a telefon” - mondta a lapnak.

– tette hozzá.

Anyagi segítséget is kért

Damu Roland még a nyáron számolt be arról a közösségi oldalán, hogy betegségei miatt nem alkalmas a munkavégzésre, ezért ismerősei segítségét kérte. Akkor azt írta, az ágyból is alig bír felkelni, fulladozik és levegőért imádkozik. Nem sokkal később újra jelentkezett a közösségi oldalán, ezúttal anyagi segítséget kérve:

– írta akkor.

Különleges eljárás

A műtüdőeljárás a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását. A hagyományos lélegeztetőgép ezzel szemben "csak" oxigént továbbít a tüdőbe és elszállítja onnan a szén-dioxidot.