Ünnepelni kell Gábor Zsazsa életét, nem szomorkodni az öt évvel ezelőtti halála miatt, véli a magyar származású sztár özvegye, Frédéric von Anhalt herceg - írja a Blikk.

Frédéric von Anhalt december 18-án, Gábor Zsazsa halálának ötödik évfordulóján nagy bulival emlékezik majd feleségére, nem sokkal utána pedig Budapestre utazik, hogy lélekben együtt töltsék a karácsonyt.

Ugyan sajnos a barátaink nagy része már nincs közöttünk, a családtagjaink sem, hiszen az elmúlt évtizedekben eltemettem Zsazsa mellett az édesanyját, a testvéreit és a lányát is, de még mindig élnek Hollywoodban emberek, aki szerették és akik ünnepelni akarják őt. Most úgy néz ki, hogy majdnem százan leszünk – árulta el a Blikknek Frédéric von Anhalt herceg, aki karácsony másnapján utazik a magyar fővárosba, Gábor Zsazsa ugyanis két dolgot szeretett igazán, Budapestet és a karácsonyt.

Frédéric von Anhalt, Gábor Zsazsa özvegye a színésznő temetésén a Fiumei úti sírkert művészparcellájában 2021. július 13-ánForrás: MTI/Mohai Balázs

"Az első utam a temetőbe vezet majd, nem szeretnék a feleségem nélkül lenni az ünnepek alatt sem" – mondta a herceg, aki idén teljesítette öt éve meghalt felesége utolsó kívánságát és a Fiumei úti sírkertben helyezte örök nyugalomra. Gábor Zsazsa egyébként amíg képes volt utazni, az adventi időszakból egy-két hetet mindig Európában, sőt sokszor Budapesten töltött férjével, de Von Anhalt akkor is megpróbálta megteremteni az ünnepi hangulatot, amikor a színésznőnek megromlott az egészsége.

Sajnos Los Angelesben karácsonykor nem esik a hó, de megszerveztem, hogy amíg Zsazsa a délutáni alvására elvonult, több teherautóval négy tonna havat szállítottak a kertünkbe. Ez aztán hagyománnyá vált, hiszen nekünk Kaliforniában is fontos volt a fehér karácsony – emlékezett vissza a férfi.

Gábor ZsazsaForrás: AFP

"Igaz, a korábbi házunkat eladtam, mert amellett, hogy nagyon nagy volt, minden egyes sarok rá emlékeztetett, de továbbra is körülvesz a lénye. Én már egyedül maradok, nem keresek mást magam mellé öregkoromra. Nagyon boldog voltam, amikor a sok körülötte legyeskedő férfi körül Zsazsa engem választott, nagyon szerettem és hálás vagyok, hogy ott lehettem vele a végsőkig" – árulta el von Anhalt, akinek nagy vágya, hogy a Duna-parton, amely Zsazsa egyik kedvenc helye volt, szobrot állíttasson a feleségének.