Frenreisz Károly elcsukló hangon búcsúzott Kóbor Jánostól

Kóbor János, énekes, búcsúztató, halál, Bazilika, megemlékezés, haláleset, meghalt, Szent István Bazilika, 2021.12.17.
Vágólapra másolva!
Az Omega frontemberétől, Kóbor Jánostól a Szent István Bazilikában vettek végső búcsút.
Vágólapra másolva!

Szentmisét tartottak a budapesti Szent István Bazilikában a legendás magyar zenész, Kóbor János tiszteletére. Hatalmas tömeg gyűlt össze a Bazilikánál, az épület teljesen megtelt, de még előtte, a téren is rengeteg rajongó várakozott, hogy leróhassa tiszteletét.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A gyászmisén számos híresség is megjelent. Az igazán megható gyászbeszédet Frenreisz Károly mondta el. "Életemben nem volt ilyen nehéz fellépésem " - kezdte beszédét Frenreisz. "Mi voltunk a nagy generáció, de Mecky volt köztünk a legnagyobb sztár" - mondta. Megemlítette, hogy az NSZK lemezboltokban mindig volt 3-4-5 Omega lemez, ami Kóbor János és az Omega számára hatalmas elismerés a mai napig. Az együttes kapcsán megjegyezte: Kelet-Európa Rolling Stones-a volt.

"Elvesztettük Mihály Tomit, Benkő Lacit... Titokban Illés Metro Omega koncertre készültünk. A szomorúság az, hogy Mecky nélkül ilyen koncert már nem lesz. (...) Mecky pótolhatatlan volt, őt nem lehet kicserélni senkivel. De nem adjuk fel, tovább kell mennünk a zenélessel, folytatjuk" - zárta sorait Frenreisz a Ripost beszámolója szerint.

A búcsúztatóról itt talál galéráit.