Exkluzív zenei tartalmakkal, különleges feldolgozásokkal járul hozzá a karácsonyi hangulathoz a Petőfi Rádió. Az ünnepek alatt az Elektrik DJ-k olyan remixekkel rukkolnak elő, amelyek csak és kizárólag a Petőfi Rádióban hallhatók, emellett meghitt, ünnepi műsorokkal is készülnek a műsorvezetők, akik mesékkel várják a hallgatókat.

Karácsonykor ünnepi mixműsorral várja hallgatóit a Petőfi Rádió. December 24-től három napon át az Elektrik DJ-k egészen különleges remixekkel készülnek, és olyan ritkaságokkal, átiratokkal, klasszikusokkal is színesítik a zenei palettát, amelyekkel máshol egészen biztosan nem találkozhatunk.

„A Petőfi Rádió DJ-i kilépnek az általuk képviselt zenei irányzatokból és a számukra legkedvesebb, izgalmas, játékos, szórakoztató zenei válogatásokkal készülnek, amelyek igazi meglepetésként hatnak majd. Aki valódi változatosságra vágyik, kapcsoljon a Petőfi Rádióra. Mi ezzel szeretnénk boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánni nemcsak hallgatóink, de az egész országnak is" - fogalmazott Béli Ádám, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

A kép illusztációForrás: MTI/Filep István

A karácsonyi mixeket megalkotó rezidens DJ-k – Yeromos, Izil, JumoDaddy, Ian Autorun, Sanfranciscobeat & Gabor Kraft – mellett vendég előadók is megcsillogtatják lemezlovas énjüket. Az Irie Maffiából és a Brains zenekarból ismert Mc Columbo és a hazai basszus szcéna jeles képviselői, a Dublic ikrek is készítenek egy-egy különleges szettet. A Petőfi Elektrik Karácsony, benne a DJ-k és a házigazda Szikora Tamás, december 24-26. között minden nap 15 órától várja négy órán keresztül a hallgatókat.

Az ünnepek alatt nemcsak a kivételes karácsonyi lejátszási listáról, hanem a meghitt pillanatokról is gondoskodik a rádió. A műsorvezetők – Majoros Rita, Mencseli Dóri, Faragó Janka, Nagy Nati, Varga Gergő és Rédl Ádám - egy-egy kedves mesével várják a hallgatókat. December 24. és 26. között 8:30-tól olyan klasszikus történeteket hallhatunk tőlük, mint például Kányádi Sándor Fenyőmeséje, vagy a Grimm testvérektől A suszter manói. A délelőtt elhangzó meséket a rádió közzé teszi Youtube-csatornáján is.