Damu Roland bement a fürdőszobába, Szikszai Rémusz jött ki helyette

Damu Roland
Vágólapra másolva!
2011-ben tévétörténeti karakterváltásra készült a TV2 napi sorozata: január 12-én, epizód közben cserélt színészt a Jóban Rosszban. Damu Roland ment be a fürdőszobába Várnagy Elődként, és Szikszai Rémusz jött ki helyette.
Vágólapra másolva!

Epizódon belül cserélt főszereplő színészt a Jóban Rosszban, kényszerből - 2011-re már túl sok botránya volt Damu Rolandnak. Várnagy Előd a január 12-i epizódban bement a fürdőszobába, hogy kicsit rendbe hozza magát, majd visszajött egy másik ember, másik színész.

"Finom utalások lesznek a cserére, kis finom irónia megmarad, leginkább a magunk kedvéért, mert amúgy az ilyen karaktercsere igencsak kerülendő helyzet. Gesztesi karaktere, Füredi például azt mondja neki, hogy ugye, mennyit változtat egy borotválkozás - de amikor a forgatókönyvírók itt tartottak a sztoriban, nem tudták, hogy Várnagy Elődöt más játssza majd" - mondta az Origónak aznap Nagy Tamás producer.

Forrás: [origo]

"Nem túl gyakori, hogy valaki epizódon belül cserélt volna szereplőt, én legalábbis nem tudok ilyen esetről. A két színész különben két nagyon különböző karakter, de a történeten nem lehetett már módosítani.

Rémusz még egy casting után is fekete ló volt kissé, de mára megismertük, kiderült, remek színész" - tette hozzá. A producer elmondta, kifejezetten kérték Szikszait, hogy - mivel nem volt a szappanopera követője korábban - ne is nézzen meg korábbi részeket, hogy ne maradjanak meg Damu gesztusai, inkább önálló tartalommal töltse meg a karaktert.

Forrás: [origo]

"Nem nagyon követtem a sorozatot, mert amikor megy a tévében, én abban az időben játszom a színházban. Amúgy sem vagyok tévés alkat, inkább beteszek egy DVD-t. Az anyósomról viszont az új szerepem kapcsán derült ki, hogy lelkesen követi a történetet: amikor ez először felmerült családi körben, egyből elkezdte nekem mesélni, hogyan is vannak a sorozatban a viszonyok" - mesélte Szikszai az Origónak a váltás után.

Mint írtuk, december 27-ére virradó éjjel, 47 évesen meghalt Damu Roland. Az elmúlt napokban kritikus állapotban, mélyaltatásban volt kórházban. A színésznek több mélypontja is volt, erről itt olvashat.