Újabb részletek derültek ki Damu Roland haláláról

Az RTL Klub képernyőjén tért vissza a frissen szabadult Damu Roland
Vágólapra másolva!
A 47 éves Damu Roland vasárnap éjjel koronavírus-fertőzés következtében halt meg. A színész hetek óta küzdött betegségével és kórházról kórházra szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Rolandot mélyaltatásban, lélegeztetőgépen kezelték. A Bors újabb részleteket tudott meg a színész haláláról.
Vágólapra másolva!

Damu Roland családja hétfő hajnalban kapta a tragikus hírt, hogy szerettüket legyőzte a koronavírus. A halálhírt Damu unokaöccse, Tóth István hozta nyilvánosságra a színész közösségi oldalán.

Három napig volt csak magánál

Damu Roland néhány héttel ezelőtt került kórházba miután elkapta a koronavírust. Információink szerint elsőként a Honvédkórházban kezelték, majd onnan szállították át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, mert nem javult az állapota. Ekkor került lélegeztetőgépre. Bár a színész életéért mindent megtettek az orvosok, olyan súlyos tüdőgyulladása volt, hogy sorra álltak le a szervei. Az unokaöccse a Borsnak arról beszélt,

elsőként Roland mája, majd a többi belső szerve mondta fel a szolgálatot.

"Amikor Roland bekerült a kórházba mindössze három napig volt magánál, majd az egyre romló állapota miatt ő maga kérte az orvosokat, hogy tegyék mélyaltatásba" – kezdte a lapnak a színész unokaöccse, Tóth István.

Damu Roland könyvbemutató Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Az orvosok azt mondták neki, hogy sokkal több esélye van a túlélésre, ha lélegeztetőgépen kezelik. Mielőtt ez megtörtént, nagyjából mindennap beszéltünk telefonon és mindig mondta, hogy nincs jól, fáj a tüdeje, csúnyán köhög. Érezte, hogy valami komolyabb baja van. Aztán bekövetkezett, amitől a legjobban féltünk, meghalt a nagybátyám" – mondta megtörten István.

Hajnali 2-kor kapta a hívást

" 72 éves nagymamám volt az egyedüli ember, aki a kórházban is tarthatta vele a kapcsolatot, nagyon közel álltak egymáshoz. Saját fiaként szerette Rolandot. Sajnos senki nem tudta látogatni őt, hiszen nem lehetett bemenni a kórházba.

Anyukám és Roland első unokatestvérek voltak, együtt nőttek fel, így őt én mindig is a nagybátyámnak tekintettem, nagyon fog hiányozni" – tette hozzá elérzékenyülve István, aki szerint rokona jobb ember volt, mint azt sokan gondolták.

A börtön után nem tudott talpra állni

A Damu Roland 3 év után szabadult a börtönből miután volt barátnője, Palácsik Tímea (azóta Vajna Tímea) 2010-es feljelentése nyomán ítélték négy és fél év börtönbüntetésre súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és személyi szabadság korlátozása miatt. A színészt 2012 márciusában ítélték el jogerősen, áprilisban kellett bevonulnia, de jó magaviselet miatt hamarabb szabadulhatott. A színész élete még rosszabbra fordult azután, hogy elhagyhatta a celláját.

Alkalmi munkából élt, színészként már szinte alig kapott felkérést.

Hol pincérként, hol kőműves-segédmunkásként kereste a kenyerét. Az elmúlt hónapokban azzal vonta magára az emberek figyelmét, hogy közösségi oldalán többször pénzt kért a rajongóitól. Állítása szerint az orvosi kezelésére, gyógyszerekre és a lakhatására gyűjtött.

"Ne hagyj magamra, kérlek. Segítséget kérek. Negyedik hete nem tudok dolgozni. Ma jött meg a lelet. Sziasztok. Tüdőgyulladásom volt és most újra, tüdőgyulladásom van, plusz egy „kis" barna folt. Még egy hét ágyban.

– írta ki Facebook oldalára a betegségével küzdő színész.

Damu Roland Forrás: MTI/Lakatos Péter

Kollégái is megemlékeztek a színészről

Ihos József megdöbbent, mikor megtudta, hogy jó barátja meghalt. – Csodálatos színfolt volt, amikor együtt forgattunk.

– mesélte a Borsnak a humorista.

Németh Kristóf és Roland nem voltak összejáró barátok, de ha egymás mellé sodorta őket az élet, mindig tisztelettel viszonyultak a másikhoz.

Olyan nehéz volt a halála, mint az élete. Mélyen együttérzek a gyászolókkal – mondta a színész.

Utolsó TV-s szereplése: Damu Roland utoljára a Jakupcsek Night vendége volt, ahol a műsorvezető, Jakupcsek Gabriellának mesélt az elmúlt időszak kínlódásairól. Elmesélte, mennyire harcol betegségével és, hogy bárki aki azt hiszi, hogy ő csak süttette a hasát a karantén alatt, tévedett. –

– mesélte a műsorvezetőnek Damu Roland.