Damu Roland a halála után sokmilliós tartozást hagyott hátra, nehéz helyzetbe hozva ezzel ötéves kislányát, Maját, és a kislány édesanyját, Edinát, aki papíron még a felesége volt a színész halálakor - írta a Blikk.

Komoly anyagi gondokkal küzdött Damu Roland, aki tetemes adósságot halmozott fel, ráadásul több kollégájának, barátjának is tartozott - írta a lap. Egy közismert színész árulta el nemrég, hogy Damu százezer forinttal tartozott neki, de már lemondott róla, hogy visszakapja az összeget.

Az egykori színész évek óta nem fizetett gyerektartást sem, négy év alatt kétmilliós tartozást halmozva fel. Damu emellett csak adósságot hagyott maga után, a színész özvegye joggal aggódhatott amiatt, hogy a tetemes adósság az ő, illetve kislánya vállára nehezedik majd.

Damu RolandForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap által megkérdezett ügyvéd szerint azonban kizárólag adósságot nem lehet örökölni, ugyanis az örökös csak a hagyaték reá eső értékéig felel az örökhagyó tartozásáért.

Ráadásul a feleség csak akkor örököl, ha az életközösség fennáll, ellenkező esetben a gyerekekre száll az örökség. Ha a hagyaték csak tartozásból áll, az örökös visszautasíthatja, ebben az esetben az államra száll a tartozás, amely azonban szintén csak a hagyaték értékéig felel érte, vagyis nem lesz behajtható.

A gyerektartás összegét viszont már nem fogják megkapni, a Blikk úgy tudja, Damu Roland még Edinával töltött időszaka alatt telefonra és egyéb műszaki cikkre is áruhiteleket vett fel az asszony nevére. Ezt, mivel Edina aláírta a papírokat, kötelesek kifizetni.