Wittek Mária, aki az Omega énekesnője is volt, megrendülve értesült floridai otthonában a zenészlegenda haláláról.

 Az énekesnő máig tartja a kapcsolatot az Omega tagjaival, ahogyan fogalmazott: szinte családias volt a kapcsolat akkor is, amikor együtt zenéltek és azóta is jóban maradtak egymással, tudtak egymásról. Wittek Mária szerint ez a szinte családias légkör nagy részben volt köszönhető Kóbor Jánosnak, ezért is érintette mélyen az énekes ilyen hirtelen halála.

Az énekesnő szerint Kóbor János pótolhatatlan, mert ő volt az Omega központi embere, aki összefogta a többi zenészt. Egy igazi legenda volt, egy idol, ha nem is tudott róla. Olyan volt a színpadon mint egy angyal. Mindig ügyelt a megjelenésére, hogy a legjobb formáját hozza. Annyira közvetlen és barátságos volt, ám talán nem volt tisztában azzal, hogy mit jelent ő nekünk és a rajongóknak. Halála nagyon nagy veszteség."

Wittek MáriaFortepan

Bár az énekesnő legutoljára 2014-ben találkozott az Omega egykori és jelenlegi tagjaival, többször felvetődött egy közös koncert ötlete a tagok és Wittek Mária között, amire már csak egy emlékkoncert keretében van remény – nyilatkozta a Borsnak szomorúan az Omega egykori első énekesnője.